Departaments konsultēsies ar ministriju par apšaubāmām anketām, kurās daugavpiliešiem piedāvāts ierakstīt personīgos datus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajās brīvdienās portāla Gorod.lv redakcijā vērsās daugavpilieši, kuri ziņoja, ka pilsētā sastopami cilvēki ar lozungu „Mēs nevēlamies dzīvot izgāztuvē”, kuri izdala jau aizpildītās anketas pret atkritumu šķirošanas līnijas būvniecību un lūdz tajās ierakstīt personīgos datus un parakstīties.

Cilvēki ir sašutuši pat ne par to, ka vajadzīgajās vietās jau atzīmēti „krustiņi”, bet gan par to, ka anketās ir norādīts viedokļa pamatojums, kas ir ļoti subjektīvs.

Atbildot uz jautājumu par to, vai Pilsētplānošanas un būvniecības departaments ir informēts par šīm anketām un vai tas ir aktuālas, departamenta vadītāja Svetlana Krjukova paziņoja, ka publiskās apriešanas ietvaros anketu aizpildīšanas prasības paredzētas MK noteikumos. Savukārt komentēt konkrētas anketas S.Krjukova atteicās, jo pagaidām neesot tās redzējusi.
    
Departamenta vadītāja atzīmēja, ka MK noteikumi nenosaka visas anketu aizpildīšanas nianses, tādēļ, ja departamentam radīsies šaubas par anketu aizpildīšanas pieejām, tas konsultēsies ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, nosūtot rakstveida pieprasījumu.

Patlaban ir izveidota darba grupa no 7 cilvēkiem, kuri apstrādā anketas un sagatavo nepieciešamos dokumentus un pasākumus. Sakarā ar to, ka darbs ir saistīts ar personīgo datu apstrādi, darba grupā darbojas pašvaldības darbinieki, kā arī deputāts Pēteris Dzalbe, kurš pats pieteicās dalībai grupā.

S.Krjukova neizslēdz iespēju, ka šobrīd Daugavpilī notiek cīņa par anketu aizpildīšanu un noteikta viedokļa paušanu. Tomēr dokumentu sagatavošana Domes deputātu apstiprināšanai ir vairāku līmeņu uzdevums un publiskā apspriešana it tikai viens no tā elementiem.

Departamenta vadītāja atzīmēja, ka ir jāņem vērā pilsētnieku viedoklis, tomēr nav jāaizmirst, ka pastāv arī ES noteikumi, kuri jāizpilda, kā arī iespēja izveidot jaunas darba vietas un piesaistīt pilsētā investīcijas.

Departamenta darbinieki iesaka cilvēkiem, kuriem tiek piedāvāts parakstīt aizpildītās anketas, iepazīties ar jautājuma būtību un izveidot savu viedokli. 

Lai dotu pilsētniekiem iespēju vēlreiz iepazīties ar būvniecības ieceri, 28.februārī plkst.17:00 pilsētas Domes konferenču zālē notiks atkārtota šķirošanas līnijas būvniecības ieceres prezentācija. Ņemot vērā pilsētnieku rakstiskos lūgumus, tā notiks latviešu valodā.

Departaments saņēmis vairāk nekā 6 tūkstošus anketu par šķirošanas līnijas būvniecības ieceri. S,Krjukova atzīmēja, ka to vidū ir anketas, kuras cilvēki aizpilda uz vietas, bet bijuši gadījumi, kad anketas tika atnestas lielā daudzumā. Norādītie viedokļi un pamatojumi ir ļoti dažādi, nav balstīti tikai uz emocijām, kuras dažreiz neļauj domāt skaidri un objektīvi, pastāstīja departamenta vadītāja. 

Anketa 1

Anketa 2


Написать комментарий