Šogad Zilais karogs tiks piešķirts tikai vienai Daugavpils pludmalei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nacionālā Zilā karoga žūrija sēdes laikā izvērtēja pretendentus, kā rezultātā starptautiskā karoga iegūšanai izvirzītas 11 peldvietas un 3 jahtu ostas.

Minētā statusa ieguvei pretendēja 15 peldvietas un 3 jahtu ostas, 11 izvēlēto peldvietu vidū ir arī viena Daugavpils pludmale – Lielo Stropu ezera pludmale.

Komunālās saimniecības pārvaldes ekoloģe Inese Antoševska paziņoja portālam Gorod.lv, ka šogad Daugavpilī Zilais karogs būs nevis divās pludmalēs, bet tikai vienā. Tas esot saistīts ar to, ka firma, kura ir pašvaldības zemesgabala nomniece un pludmales „Stropu vilnis” apsaimniekotāja, nevar turpināt savu darbību.

Tuvākajā laikā notiks pārrunas, lai panāktu, ka pilsētniekiem ir iespēja atpūsties šajā pludmalē. I.Antoševska paziņoja, ka šajā sakarā varētu būt neskaidrības, jo uzņēmējam palikušas ēkas pludmales tuvumā, kuras tagad netiek apsaimniekotas un kuras varētu izmantot daži atpūtnieki.

Jāatzīmē, ka Zilais karogs ir pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts. Lai to iegūtu, peldvietām jāatbilst 29 kritērijiem, jahtu ostām – 22 kritērijiem. Pērn Zilo karogu bija ieguvušas 10 peldvietas un 2 jahtu ostas.
 


Написать комментарий