Rēzeknes Attīstības pārvaldē 5 jaunas amata vienības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ar šī gada 1. martu Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes amatu saraksts tiks papildināts ar 5 speciālistiem.

Šāds lēmums pieņemts projekta „Virtuālā pagātne – muzeju nākotne” („The Virtual Past is a Keystone for the Future of Museums”) ietvaros. Projektā iesaistītās puses ir 3 muzeji – Latgales Kultūrvēstures muzejs, muzeji no Baltkrievijas un Lietuvas.

Kā informēja Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes vadītājs Aleksejs Stecs, pamatojoties uz noslēgto vienošanos par Rēzeknes pilsētas domes dalību projektā „Virtuālā pagātne – muzeju nākotne”, bija jāpiesaista pavisam 7 speciālisti – projekta koordinators, grāmatvedis, fotogrāfs, noformēšanas mākslinieks, datu ievades operators, pētnieks un vadošais pētnieks.

Projekta koordinators un grāmatvedis ir Domes darbinieki, savukārt pārējie 5 darbinieki, kuri šobrīd strādā Latgales Kultūrvēstures muzejā, ir atsevišķas juridiskas iestādes pakļautībā, līdz ar to šāds projekta ieviešanas modelis neatbilst projekta granta līgumam un īstenošanas vadlīnijām un projekta uzraugošajai institūcijai nav pieņemams. Tāpēc, lai nodrošinātu veiksmīgu projekta īstenošanu, tika pieņemts lēmums papildināt domes administrācijas amatu sarakstu ar 5 amata vienībām.

Amata vienību finansējums paredzēts no Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Virtuālā pagātne – muzeju nākotne” līdzekļiem.


Написать комментарий