Sniega kalniņš Daugavpils galvenajā laukumā netika uzstādīts „kaprīzu” laikapstākļu dēļ

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka pavisam nesen pilsētā bija pamatīga sniega sega un tika saņemtas pilsētnieku sūdzības par to, ka sniegs apgrūtina autotransporta satiksmi un gājēju pārvietošanos, ziemas sākumā Vienības laukumā esošais sniega kalniņš pēc Jaunā gada netika atjaunots.

Neilgā pastāvēšanas laikā sniega kalniņš bija iepriecinājis simtiem bērnu: īpaši pieprasīts tas bija Ziemassvētku laikā, kad laukumā bija uzstādīta egle un darbojās Rūķu namiņš un tirdzniecības kioski. Šajā sakarā mūsu lasītāju jautājumi par to, kāpēc bērniem tiek laupīts prieks izbaudīt ziemu, šķiet visai loģiski.

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu par to, kāpēc sniega kalniņš netika uzstādīts pēc Jaungada svinībām, 25.februārī kārtējās preses konferences laikā Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka ziema iet uz beigām, bet lēmums neatjaunot sniega kalniņu tika pieņemts „kaprīzu” laikapstākļu dēļ.

Jaunā gada priekšvakarā tika nolemts nojaukt kalniņu lietaina laika dēļ, jo tas vairs nebija lietojams un bojāja laukuma ainavu, piebilda pilsētas Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, norādot, ka pašvaldībā tika saņemtas sūdzības no vecākiem, kuri sūdzējās, ka, neskatoties uz lietainu laiku, bērni apmeklē kalniņu un ierodas mājās slapjās drēbēs.
 


Написать комментарий