Pavasarī tiks daļēji veikti Vienības ielas rekonstrukcijas darbi; iedzīvotāji aizliedz stāvlaukuma iekārtošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz ar labvēlīgu laikapstākļu iestāšanos šopavasar tiks veikti Vienības ielas, Daugavpilī, rekonstrukcijas pirmās kārtas darbi: tiks ielikta ceļu seguma trešā kārta un labiekārtota gar ielu esošā teritorija.

Savukārt stāvlaukuma un zaļās zonas iekārtošana nav iespējama, jo dažu dzīvojamo māju iedzīvotāji pagājušajā gadā iesniedza prasību pret Domi par to, ka tā neņēma vērā viņu viedokli par stāvlaukuma iekārtošanu.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns paziņoja, ka ar likumu atļautie darbi tiks veikti visai ātri un pabeigti līdz Pilsētas svētkiem.

Savukārt Domes Juridiskā departamenta vadītāja Lilija Žuromska paskaidroja, ka sakarā ar to, ka lieta tiek skatīta tiesā, faktiski sanāk, ka iedzīvotāji aizlieguši Domei veikt šos darbus. Šajā situācijā var būt divi risinājumi: gaidīt, kad lieta tiks izskatīta vai izbeigt tiesvedību. 

Sakarā ar to, ka iedzīvotāji pagaidām nevēlas izbeigt strīdu ar Domi, acīmredzot, ka bedre stāvlaukuma vietā stāvēs vēl ilgi. Pašlaik lieta tika izskatīta pirmajā instancē, tomēr tiesas lēmums, kurā tika atzītas pašvaldības tiesības veikt darbus, tika pārsūdzēts un tiesvedība tiks turpināta vēl trijās instancēs.

Pēc A.Pudāna vārdiem, šajā situācijā pozitīvi esot tas, ka projekta īstenošanas termiņš tiks pagarināts, kamēr notiek lietas izskatīšana tiesā, tādēļ pašvaldība nezaudēs projekta īstenošanai iedalītos līdzekļus.


Написать комментарий