Pasniegtas latgaliešu kultūras gada balvas «Boņuks 2012»

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

24.februārī Rēzeknes novada Bērzgalē notika Latgaliešu kultūras Gada balvas "Boņuks 2012" balvu pasniegšanas ceremonija.

Biedrība "Latgolys Studentu centrs" saņēmusi latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks" kā aizvadītā gada labākā latgaliešu sabiedriskā organizācija, šajā nominācijā biedrība balvu ir saņēmusi jau trešo reizi, portālu "Delfi" informē biedrības pārstāvji.


Apbalvojumus ieguvuši arī divi biedrības realizētie projekti — latgaliešu kultūras ziņu portāls Lakuga.lv un Annas Rancānes dzejoļu krājums "Pylni kārmani dabasu... Bezdelīgu pasts".

Kopumā balvai tika pieteikti aptuveni divsimt notikumu un personību, no kurām žūrija — savas jomas speciālisti — izraudzījās labākos sasniegumus trīs lielajās nomināciju kategorijās: "Sabiedrība un kultūra", "Mūzika un Literatūra" ar gandrīz 30 apakškategorijām.

Balvu kā labākais latgaliešu kultūras masu medijs saņēmis biedrības "Latgolys Studentu centrs" uzturētais latgaliski rakstošais kultūras ziņu portāls "Lakuga.lv". Šajā kategorijā portāls balvu saņēmis jau otro gadu pēc kārtas.

Portālā regulāri tiek ievietota informācija par kultūras notikumiem Latgalē un latgaliešu kultūras aktualitātēm un personībām, tajā tiek publicēta jaunākā latgaliešu oriģinālliteratūra un ievietotas ziņas par jaunumiem latgaliešu tradicionālajā un modernajā mūzikā. Kopš portāla izveides 2007.gadā, tas ir kļuvis par centrālo informācijas avotu jebkuram interesentam, kurš vēlas uzzināt, kas jauns Latgales un latgaliešu kultūras dzīvē.

Savukārt kā labākais 2012.gada izdevums tika atzīts Annas Rancānes dzejoļu krājums "Pylni kārmani dabasu... Bezdelīgu pasts", ko biedrība laidusi klajā aizvadītā gada pavasarī. Dzejoļu krājumā apkopoti Rancānes dzejoļi abās latviešu valodas rakstu tradīcijās. Krājumā ievietota līdz šim plašākā dzejnieces latgaliski rakstīto dzejoļu kopa.

Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" mērķis ir veicināt latgaliešu tradicionālās un populārās kultūras attīstību, apkopojot aizvadītā gada labākos veikumus un rosinot kvalitātes un oriģinalitātes pieaugumus latgaliešu kultūrā.

Šogad balvas par veikumu latgaliešu kultūrā tika pasniegtas jau piekto gadu.


Написать комментарий