V.Kezika: Katrs no 15 kandidātiem direktora amatam varētu pārsūdzēt komisijas lēmumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, viens no pretendentiem tūrisma, atpūtas un kultūras aģentūras "TAKA" direktora amatam Vilis Pauliņš apstrīd Daugavpils novada domes lēmumu, ar kuru par aģentūras direktoru tika apstiprināts Rolands Gradkovskis.

Portāla Gorod.lv korespondents vērsās pēc situācijas komentāriem pie Domes izpilddirektores un konkursa komisijas priekšsēdētājas Vandas Kezikas.

Kezikas kundze minēja, ka, sekojot V.Pauliņa piemēram, katrs no 15 kandidātiem direktora amatam varētu pārsūdzēt komisijas lēmumu, jo katrs uzskata sevi par piemērotāko kandidatūru, tomēr konkurss ir konkurss.

V.Kezika norādīja, ka pašvaldībai esot tiesības nerīkot konkursus, bet sakarā ar to, ka tā vēlējās atrast kompetentu un piemērotu kandidatūru, tika pieņemts lēmums par konkursa rīkošanu. Turklāt pašvaldība bija patīkami pārsteigta par amata kandidātu lielu ieinteresētību.

Pēc izpilddirektores vārdiem, konkursa komisijas sastāvs netiek mainīts kopš 2010.gada, un minētās aģentūras direktora atlase, pēc V.Kezikas domām, notika lojāli. Katrs no komisijas locekļiem izvērtēja kandidatūras un lika punktus, aizpildot blankas, kā rezultātā tika pieņemts lēmums par kandidatūras ar lielāku punktu skaitu apstiprināšanu. Kezikas kundze atzīmēja, ka komisijas priekšā bija grūta izvēle, jo kandidāti bija spēcīgi un par izšķirošo kļuva otrās kārtas uzdevums – Višķu estrādes mārketinga plāna izstrāde.

Komentējot Pauliņa kunga paziņojumu par to, ka konkursa dažādās kārtās komisijas sastāvā esot bijuši dažādi cilvēki, V.Kezika atzina, ka viņa nepiedalījās pirmajā atlases kārtā, tomēr tam bija attaisnojošais iemesls. Konkursa otrajā kārtā komisijā piedalījās novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, kas ir loģiski, jo tā bija izšķirošā kārta. Citu izmaiņu komisijas sastāvā nebija.

Uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu par to, vai Pauliņa kungs griezās pēc kandidatūru atlases kritēriju paskaidrojumiem, Kezikas kundze norādīja, ka pie viņas neviens šajā sakarā negriezās, piebilstot, ka, ja kandidātus interesē attiecīga dokumentācija, viņi droši var griezties pie izpilddirektores un saņemt atbildes uz jautājumiem un apskatīt pieejamos dokumentus.

Nobeigumā V.Kezika atzīmēja, ka, izņemot jautājumu par konkursa komisijas objektivitāti, ir arī aktuālākas problēmas, kuras jārisina. Kā arī V.Kezika novēlēja veiksmi amata kandidātam, kurš plāno griezties tiesā, apšaubot, ka tas notiks.


Написать комментарий