NA uzstāj uz ministru vērtēšanu; pieļauj pat izmaiņas Saeimas Kārtības rullī

foto: electionsmeter.com
foto: electionsmeter.com

Nacionālā apvienība (NA) varētu piedāvāt grozīt Saeimas Kārtības rulli ministru darbības atsevišķai izvērtēšanai Saeimā, ņemot vērā, ka jau vairākas nedēļas atšķiras koalīcijas partiju viedokļi par NA priekšlikumu rūpīgi izvērtēt katra ministra darbu, žurnālistiem pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes pieļāva NA frakcijas deputāts Gaidis Bērziņš.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) skaidroja, ka kārtība, kādā valdība ik gadu Saeimā atskaitās par padarīto, ir noteikta Saeimas Kārtības rullī, un paredz, ka ar ziņojumu uzstājas premjers, taču ministru atsevišķi ziņojumi, ko ļoti grib panākt NA, nav paredzēti.

Tikmēr Bērziņš pauda, ka koalīcijas partneri neiebilst par ministru atsevišķām atskaitēm, taču nav skaidrības, kādā formā tās organizēt. Ministru izvērtējums Saeimā varētu norisināties kā atsevišķs pasākums, ļaujot ministriem izpausties par padarīto, nepadarīto un prioritātēm. Iespējams, ka šādu atskaišu ieviešanai pat būtu maināms Saeimas Kārtības rullis, viņš pieļāva.

Tikmēr abi NA ministri - tieslietu ministrs Jānis Bordāns un kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende - rīkošot atsevišķas preses konferences, lai detalizēti atskaitītos par padarīto, piebilda Bērziņš.

Jau vēstīts, ka koalīcija arī pirms nedēļas vēl nevienojās par veidu, kā noritēs ministru atskaitīšanās par gada laikā paveikto un viņu darba novērtējums.

NA iepriekš bija uzstājusi uz katra ministra darba izvērtēšanu, taču ministru darbu izvērtēs gadskārtējā valdības ziņojumā Saeimai, bet atsevišķa izvērtēšana, kā to rosināja NA, nenotiks.


Написать комментарий