Nedēļas nogalē ciklons atnesīs aukstumu un spēcīgu sniegu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nedēļas nogalē Latviju šķērsos ciklons, kas atnesīs sniegu, vietām gaidāms pat stiprs sniegs, bet brāzmaini vēji atnesīs aukstu gaisu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Līdz februāra beigām laika apstākļus noteikts anticiklona ietekme, līdz ar to būs lielākoties saulains un sauss laiks. Nakts stundās saglabāsies neliels līdz mērens sals, bet dienas laikā saule gaisu iesildīs virs 0 grādu atzīmes.

Laika apstākļu raksturs būtiski sāks mainīties marta sākumā, kad Latviju skars aktīva ciklona dienvidrietumu, rietumu mala. Ciklona ietekmē snigs, pūtīs brāzmaini pārsvarā ziemeļu vēji, ar kuriem teritorijā ieplūdīs arī aukstāks gaiss, tādēļ gan nakts, gan dienas laikā gaisa temperatūra būs zem 0 grādu.

Nedēļas beigās Latviju no ziemeļrietumiem atkal šķērsos ciklons, kas nesīs gan snigšanu, vietām pat stipru, gan brāzmainus vējus, ar kuriem turpināsies auksta gaisa ieplūšana.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий