Gada laikā lietuviešu algas aug par 2,6%

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Vidējā mēneša darba samaksā Lietuvā pērnā gada ceturtajā ceturksnī veidoja 2232 litus jeb 647 eiro (aptuveni 455 Ls), kas ir par 2,6% vairāk nekā analoģiskā laika posmā pirms gada, liecina Lietuvas statistikas biroja jaunākie dati.

2012. gada pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar tā paša gada iepriekšējo ceturksni, vidējās mēnešalgas kāpums vērojams 2,8% apmērā.
Savukārt reālā darba samaksa, kas tiek aprēķināta, ņemot vērā patēriņa cenu indeksa izmaiņas, gada laikā samazinājusies par 0,4%, bet ceturkšņa laikā – pieaugusi par 2,4%.

Db.lv jau informēja, ka Igaunijā pērnā gada ceturtajā ceturksnī vidējā mēneša alga bija 916 eiro (aptuveni 643 Ls), kas, salīdzinot ar analoģisku laika posmu 2011. gadā, ir 5,9% kāpums. Pērnā gada ceturtajā ceturksnī reālās algas Igaunijā ir pieaugušas par 2,1%.
Saskaņā ar vadības konsultāciju uzņēmuma Hay Group pētījumu, Latvijā darbinieki saņem par 6% lielākas algas nekā Lietuvā, savukārt Igaunijā strādājošie nopelna par 11% vairāk nekā Latvijā. Analizējot 524 Baltijas organizāciju atalgojuma datus, noskaidrots, ka zemāko algu saņem strādnieki Lietuvā, bet vadītāju līmenī šajā valstī ir visaugstākās algas. Igaunijā lielākas algas ir strādniekiem, bet speciālistu un vadītāju līmenī atšķirība nav tik liela. 


Написать комментарий