Robežsargu skolā notika 23. izlaidums 1

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Piektdien, 22. februārī Valsts robežsardzes koledžas (VRK) Robežsargu skolā, notika 23.absolventu izlaidums,informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

43 VRK Robežsargu skolas Otrās mācību rotas kadeti veiksmīgi pabeidza viena gada mācības pēc profesionālās tālākizglītības programmas „Robežapsardze” un svinīgajā pasākumā saņēma kvalifikācijas apliecības, uzplečus.

Izlaidums tika rīkots VRK Sporta mācību centra lielajā zālē. Svinības atklāja Valsts robežsardzes koledžas direktors pulkvedis Arvīds Liepiņš, kurš apsveica Robežsargu skolas absolventus, novēlot viņiem spēku, izturību un panākumus, pildot tik atbildīgo un svarīgo dienestu uz valsts robežas.

Par izrādīto centību mācību programmas apguvē un uzrādītām augstām sekmēm, aktīvu līdzdalību Valsts robežsardzes koledžas sabiedriskajos pasākumos 2012./2013.mācību gada garumā tika atzīmēti vairāki VRK Robežsargu skolas Otrās mācību rotas kadeti: ierindnieks Intars Ozols, ierindniece Aleksandra Ņikitina, ierindniece Anželika Kirilova un ierindniece Linda Dambrovska. Par 2012./2013.mācību gada labāko Valsts robežsardzes koledžas Robežsargu skolas kadetu tika nosaukts VRK Robežsargu skolas Otrās mācību rotas kadets ierindnieks Andris Pastars. Pēc tradīcijas Valsts robežsardzes koledžas piemiņas plāksnē tiek iegravēti gada labākā kadeta amata nosaukums, dienesta pakāpe, vārds un uzvārds.

Pulkvedis A.Liepiņš pie VRK Robežsargu skolas karoga pasniedza iepriekš minētiem kadetiem pateicības rakstus.

Izlaiduma turpinājumā VRK direktors un VRK Robežsargu skolas priekšnieks majors Viktors Sprukts pasniedza absolventiem kvalifikācijas „Valsts robežsardzes inspektors” apliecības, kā arī 36 no viņiem (kam nav iepriekšējās dienesta pieredzes) – kaprāļa uzplečus.

Pēc Valsts robežsardzes koledžas vadības absolventus uzrunāja un apsveica viesi. Uzstājās Rēzeknes instrumentālais ansamblis „Excelsus”, vadītāja Zane Ludborža.

Svinības noslēdzās ar fotografēšanos; absolventu tuvinieki, draugi varēja iepazīties ar VRK kadetu dzīves un mācību apstākļiem.
Šodien VRK Robežsargu skolas absolventi turpina dienestu Valsts robežsardzes Ludzas, Daugavpils, Viļakas un Rīgas teritoriālajās pārvaldēs. Pēc viena gada dienesta uz valsts robežas Robežsargu skolas absolventi var turpināt mācības Valsts robežsardzes koledžā.


Написать комментарий

atkal būs jauni mudaki ,kas robezas stāvēs