Daugavpils Mūzikas vidusskolā notika Starptautiskā akordeonistu – solistu konkursa reģionālā atlase

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktore Ilona Sajevska paziņoja portālam Gorod.lv, ka 13.februārī Daugavpils Mūzikas vidusskolas koncertzālē norisinājās Starptautiskā akordeonistu – solistu konkursa „Limbaži-2013” reģionālā atlase. Konkurss norisinājās trijās vecuma grupās – jaunākajā, vidējā un vecākajā.

Jaunākajā grupā piedalījās četri dalībnieki no Daugavpils, Krāslavas un Preiļiem. Pēc I.Sajevskas vārdiem, neskatoties uz grupas dalībnieku jauno vecumu, viņi uzstājās visai pārliecināti. Mazie izpildītāji spēlēja akurāti, ievērojot dinamiskas gradācijas, frāzes un atspoguļojot raksturu. Lielai daļai grupas dalībnieku tā bija pirmā šāda veida pieredze. Pirmo vietu ieguva Viesturs Kondratjevs no Preiļu mūzikas skolas (pedagogs A.Savickis).

Savukārt vidējā grupā sacentās trīs dalībnieki. Pēc Sajevskas kundzes vārdiem, šīs grupas pārstāvjiem bija jānodemonstrē labāko profesionālo sniegumu – tika izpildīti skaņdarbi ar polifonijas iezīmēm. Pirmo vietu sadalīja divi grupas dalībnieki – Daniels Dukaļskis no Krāslavas mūzikas skolas (pedagoģe A.Livča) un Dina Soma no Špoģu mūzikas un mākslas skolas (pedagoģe S.Vasiļjeva).

Vecākajā grupā sacentās četri mūziķi. I.Sajevska atzīmēja, ka šī grupa bija sarežģīta. Bija nepieciešams izpildīt skaņdarbus polifoniski. Akordeonisti parādīja labu sniegumu, izpildot skaņdarbus dažādā tehnikā. Šajā vecuma grupā pirmo vietu ieņēma Jeļena Nitecka no Daugavpils mūzikas vidusskolas (pedagoģe T.Saratova).

Daugavpils mūzikas vidusskolas direktore atzīmēja, ka, neskatoties uz nelielu dalībnieku skaitu, atlase apliecināja Daugavpils novada mūzikas skolu audzēkņu augsto līmeni. Jāpiebilst, ka visi laureāti izvirzīti dalībai akordeonistu konkursa finālā, kas notiks Limbažos.


Написать комментарий