Notiks 1.Daugavpils Vingrošanas festivāls

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien, 2.martā, plkst.12.00 Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks 1. Daugavpils Vingrošanas festivāls.

„Apmeklēt pasākumu aicinām gan bērnus, gan pieaugušos – ieeja bezmaksas”, informē Vingrošanas olimpiskā centra vadītājs Aivars Plāte, „Pērn un aizpērn Daugavpilī notika Vingrošanas svētki, kurus katru apmeklēja ap 1000 skatītāju. Ņemot vērā vingrošanas popularitāti un Daugavpils iedzīvotāju lielo interesi par šo sporta veidu, šogad esam nolēmuši rīkot jau vingrošanas festivālu.”

Pasākuma apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāti: Vingrošanas olimpiskā centra audzēkņu paraugdemonstrējumi sporta, mākslas un estētiskajā vingrošanā; Rīgas vingrotāju uzstāšanās mākslas un sporta vingrošanā; ielu vingrotāju uzstāšanās, parkour priekšnesumi, kā arī jautras atrakcijas un spēles visiem pasākuma apmeklētājiem.

„Daugavpils pilsētas dome atbalsta jaunas tradīcijas izveidi Daugavpilī, jo vairāk, ka Vingrošanas centrā nodarbojas ap 300 Daugavpils bērnu un jauniešu. Ja pasākums arī šogad būs kupli apmeklēts, tad nākamgad Daugavpils Vingrošanas festivāls varētu kļūt starptautisks,” saka Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

1. Daugavpils Vingrošanas festivālu organizē Vingrošanas olimpiskais centrs, Daugavpils pilsētas dome un „13.STĀVS” SIA.

Vingrošanas centrs darbojas Daugavpils Olimpiskajā centrā kopš 2010.gada 13.septembra. Tā dibinātāji ir Olimpiskais čempions sporta vingrošanā Igors Vihrovs un Olimpiskais vicečempions sporta vingrošanā Jevgēņijs Saproņenko, bet centra vadītājs ir daudzgadīgs Latvijas izlases treneris Aivars Plāte.

Centrā bērniem treneru uzraudzībā ir iespēja mācīties izpildīt dažādus akrobātiskos vingrinājumus uz batutiem, piepūšamā celiņa un mīkstā paklāja. Centra darbības pamatideja ir veselība un vispārējā attīstība un tikai pēc tam – lielais sports. Patlaban centrā nodarbojas 300 audzēkņu, daudzi no kuriem ir aktīvi piedalījušies Daugavpils pilsētas svētkos, ģimenes svētkos Zoodārzā, Latvijas Olimpiskajā dienā, valsts mēroga sacensībās sporta vingrošanā, ir uzstājušies ar paraugdemonstrējumiem konkursā „Baltic Beauty”, kā arī dažādos sporta pasākumos.


Написать комментарий