Par automašīnu zādzībām Rēzeknē aizturēta personu grupa

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aptuveni pirms divām nedēļām Rēzeknes pilsētā bija reģistrēti divi automašīnu zādzības fakti. Abi transportlīdzekļi bija nozagti nakts laikā.

Garnadžu izvēle krita uz pavecām automašīnām VW, 1992. un 1993. izlaiduma gada. Zogot vienu no automašīnām, ļaundariem nevajadzēja ilgi pūlēties, jo saimnieks pēc transporta novietošanas nebija aizslēdzis tā durvis. Policijā tika uzsākti kriminālprocesi un to ietvaros veikta izmeklēšana.

Operatīvo meklēšanu pasākumu rezultātā, aizvadītajā nedēļā Rēzeknes iecirkņa policijas darbinieki noskaidrojuši un aizturējuši trīs personu grupu. Divi no tiem dzimuši 1991.gadā un viens 1995.gadā, savu vainu nozieguma izdarīšanā atzinuši. Jaunieši zaguši transportlīdzekļus, jo viņiem bija nepieciešamas auto riepas. Visi grupas dalībnieki agrāk ir tiesāti. Abas automašīnas atrastas – viena bija pamesta pilsētā, otra pamesta ārpus pilsētas robežas.

Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana. Par zādzību grupā likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.


Написать комментарий