Daugavpilī aizvadīts “Daugavpils kauss” taekvondo

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

23. februārī Daugavpils Olimpiskajā centrā norisinājās starptautisks taekvondo turnīrs „Daugavpils kauss”, kas bija arī viens no Baltijas kausa etapiem. Daugavpils sportisti uzrādīja lieliskus rezultātus, informē Sporta pārvalde. 

Sacensībās piedalījās dalībnieki no astoņām valstīm – Krievijas, Latvijas, Ukrainas, Turkmenistānas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Somijas. Kopsummā vairāk nekā 300 sportisti! Daugavpils godu aizstāvēja Latgales Taekvondo centra „Jitae” audzēkņi galvenā trenera Borisa Ivanova (5. dans) vadībā. Stāsta Ivanovs:

„Lai startētu šāda līmeņa sacensībās jābūt augstam sagatavotības līmenim un ticībai saviem spēkiem. Pie tam, kopš šī gada „Daugavpils kauss” ir iekļauts oficiālajā Eiropas taekvondo savienības kalendārā. „Jitae” šajā turnīrā pārstāvēja 21 sportists.

Sacensības iesākās ar iepriekšējā gada rezultātu kopsavilkumu. Starp labākajiem bērniem un kadetiem bija daugavpilieši Gļebs Pozņaks un Maksims Habarovs. Viņus sveica Daugavpils domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs, federācijas prezidents G.Močalins, Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs un Daugavpils Olimpiskā centra vadītājs Uldis Pastars.

Turnīrs norisinājās vienlaicīgi uz četriem laukumiem. Konkurence bija ļoti sīksta, jo starp dalībniekiem bija dažādu valstu čempioni, kā arī Eiropas un pasaules čempionātu laureāti.

Esmu apmierināts ar mūsu audzēkņu rezultātiem, jo visi cīnījās un nodemonstrēja labu tehniku. Daudziem, lai iekļūtu finālā, bija nepieciešams uzvarēt 3-4 cīņās. Mūsu komanda ieguva sešas zelta, četras sudraba un trīs bronzas medaļas, kas ir lielisks rezultāts.”

Par čempioniem savās grupās kļuva:
Nadežda Jefimova – svara kategorija līdz 36 kilogramiem.
Aleksandrs Minkevičs – līdz 29kg.
Aļģerts Kligulis – līdz 33 kg.
Kirils Ivanovs – līdz 53 kg.
Jēkabs Medvedevs – līdz 68kg.
Romāns Brukovs – sitieni uz ātrumu

Otrās vietas ieguva:
Viktorija Soboļeva – līdz 41 kg.
Antons Vavilovs – līdz 45 kg.
Gļebs Pozņaks – virs 45 kg.
Aleksandrs Minkevičs – sitieni uz spēku

Trešās vietas:
Deina Ulme – līdz 23 kg.
Edgars Gedroics – līdz 68 kg.
Aleksandrs Minkevičs – sitieni uz precizitāti. 


Написать комментарий