Vācijas valdību priecē viesstrādnieku pieplūdums

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Vācijas nodarbinātības ministre Ursula von der Leyen kundze uzskata imigrantu pieplūdumu savā valstī par veiksmi, ziņo portāls noticia.ru.

„Šī imigrācija palīdz mūsu valstij, samazina sabiedrības vidējo vecumu, sabiedrība kļūst kreatīvāka un internacionālāka. Šajā situācijā zaudētāju nav - gan jaunieši var atrast darbu, gan Vācijas ekonomika ļauj nodarbināt cilvēkus esošajās vakancēs,” skaidro ministre.

Laikraksts Dier Spiegel šonedēļ ir veltīts augsti kvalificētiem jauniešiem, kuri brauc uz Vāciju no Dienvideiropas. Laikrakstā ir publicēti 7 stāsti. Zem virsraksta „Jaunie viesstrādnieki” laikraksts analizē iebraucēju ieguldījumu Vācijas ekonomikā. Piesauc vietējos iedzīvotājus mainīt savu attieksmi pret iebraucējiem, lai Vācija kļūtu viesmīlīgāka un mudinātu viesstrādniekus palikt Vācijā. „Eksperti ir pārliecināti, ka Vācija spēs noturēt savu ekonomisko potenciālu, ja iebraukušo cilvēku skaits pārsniegs robežu 400 000”, - apraksta reportāžā.

Ministre apgalvo, ka valstij jācenšas uzņemt darba kvalificētu darba spēku. „Kvalificēti darbinieki var atbraukt uz Vāciju, ja mēs varēsim garantēt viņu ģimenēm sociālo labklājību un plašas perspektīvas Vācijā,” teica ministre.

Pēc laikraksta datiem, 2012.gada pirmajā pusē uz Vāciju ieradās ap pusmiljonu cilvēku. Pēc oficiālajiem datiem, 27 056 iebrauca no Spānijas, 32 633 – Itālijas, 26 382 – Grieķijas, 9 914 – Portugāles. Reālie skaitļi varbūt trīs reizes lielāki, jo daudzi imigranti nevēlas oficiāli reģistrēties. Neskatoties uz to, ka ar katru gadu iebraucēju skaits palielinās, 2025.gadā Vācija saskarsies ar kvalificēta darba spēka deficītu.


Написать комментарий