Balsosim par Rēzeknes Zaļo pakalnu kori

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

No 3. marta līdz 28. aprīlim TV3 atkal skanēs šovs „Koru kari 3”, Rēzeknes Zaļo pakalnu kori vadīs Normunds Zušs - mūzikas skolotājs, koru vadītājs, grupas „Galaktika” solists un dziesmu autors.

Normunds Zušs ir savas dzimtās puses – Rēzeknes un Latgales patriots un šī dzimtenes mīlestība staro viņam visapkārt – gan mūzikā, gan attiecībās ar cilvēkiem. Ir skaidrs, ka šo patieso sirsnības starojumu sajutīs gan skatītāji pie televīzijas ekrāniem, gan žūrija studijā, jo Zaļo pakalnu kora sastāvs ir tikpat valdzinošs – 16 dziedātāji no Rēzeknes apkārtnes, visi mūziku mīloši, enerģiski un ļoti draudzīgi.

Normunda Zuša vadībā Rēzeknes Zaļo pakalnu korī uzstāsies gan jau pazīstami un citos šovos iemīļoti dziedātāji, gan līdz šim vēl neiepazīti jaunieši: Zaiga Pavlovska („Dziedošās ģimenes 2012”), Ingars un Artūrs Puncuļi („Dziedošās ģimenes 2011”), Aija Eriņa („Dziedošās ģimenes 2009”), Inga Mazure (duets „Inga un Normunds”), Gints Ločmelis (grupa „Ginc un es”), Baiba Reine (Eirovīzijas 2013 nacionālās atlases pusfināliste), Mārtiņš Strods, Lauris Komuls, Normunds Litovnieks, Leila Rasima, Linda Mežore, Ingrīda Balode, Antra Skutele, Mārtiņš Drulis, Rolands Keišs.

Ja Rēzeknes Zaļo pakalnu korim izdosies iegūt šova galveno balvu, viņi to ziedos Rēzeknes slimnīcas dzemdību nodaļai, priekšlaicīgi dzimušo bērnu saglabāšanas aparāta „inkubatora” iegādei.

Lai Rēzeknes koris varētu veiksmīgi piedalīties TV3 šovā, Rēzeknes pilsētas dome atbalsta kori arī finansiāli, tomēr lai nokļūtu līdz „Koru karu 3” finālam, visvairāk Rēzeknes korim būs vajadzīgs mūsu katra telefonbalsojums. Balsosim un cerams, ka maijā Rēzeknes kori varēsim sveikt dažādos Rēzeknes kultūras un mūzikas pasākumos kā uzvarētājus.

„Koru karos 1” (2008) uzvarēja Ata Auzāna vadītais Daugavpils koris, „Koru karos 2” (2009) - Ievas Kerēvicas vadītais Madonas koris, bet „Koru karu 3” uzvarētāji būs zināmi 28. aprīlī.

Normunds Zušs (1981) ir mācījies Rēzeknes 5.vidusskolā, akordeona spēli un diriģēšanu apguvis Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas koledžā, studējis Daugavpils Universitātē Mūzikas un mākslas fakultātē un ieguvis maģistra grādu. Strādājis kā mūzikas skolotājs, ansambļu un koru vadītājs.

Pirmo balli ar akordeonu Normunds nospēlējis 9 gadu vecumā un joprojām turpina spēlēt.

Grupā „Galaktika” (kopā ar Vitoldu Gorņevu) muzicē kopš 1997.gada. 2012.gada nogalē grupai iznāca pirmais CD „Rāzna”, ar dziesmu „Mans dzimtais novads” grupa „Galaktika” ir „Latvijas šlāgeraptaujas 2012” uzvarētāji.

Sarakstījis Rēzeknes novada himnu „Himnu dzimtajam novadam” un projekta „Labdarības maratons 2012” himnu „Solis pretī jaunai dzīvei”. Piedalījās TV3 šovā „Gandrīz ideālas vakariņas 2013” un pierādīja, ka ir lielisks pavārs.


Написать комментарий