65% iedzīvotāju atbalsta finansējuma palielinājumu Latvijas filmu nozarei

foto: patv.lv
foto: patv.lv

Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā apbalvotas divas Latvijas filmas - Jāņa Norda pilnmetrāžas spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu!" un Ēvalda Lāča animācijas filma "Eži un lielpilsēta".

Vairākums (75%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka valdībai par šādiem augsta līmeņa sasniegumiem kino māksliniekiem būtu jāpiešķir prēmijas, līdzīgi kā prēmijas par augstiem sasniegumiem sportā tiek piešķirtas sportistiem (32% - noteikti jā; 43% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, februārī veiktais pētījums.

Savukārt pretējās domās ir 15% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, kuri uzskata, ka valdībai nebūtu jāpiešķir prēmijas kino māksliniekiem par augstiem sasniegumiem (5% - noteikti nē; 10% - drīzāk nē).

10% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Gandrīz divas trešdaļas (65%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir pārliecināti, ka valdībai būtu jāpalielina finansējuma Latvijas filmu nozarei (23% - noteikti jā; 42% - drīzāk jā). Šādu viedokli par finansējuma palielinājumu salīdzinoši biežāk ir izteikuši cittautieši un nepilsoņi.

Piektā daļa (20%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju ir pretējās domās un uzskata, ka valdībai nebūtu jāpalielina finansējums Latvijas filmu nozarei (4% - noteikti nē; 16% - drīzāk nē).

15% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.


Написать комментарий