Augstskola maksās studentiem par kokaīna šņaukšānu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Londonas universitātes studentiem būs iespēja pelnīt naudu, lietojot kokaīnu. Tas viss – zinātnes vārdā! Pētnieki ar šiem narkotiku lietotājiem veiks eksperimentus, lai noskaidrotu kokaīna iedarbības specifiskākās īpašības, ziņo portāls "kasjauns.lv".

Londonas Karaliskās koledžas zinātnieki jau ilgu laiku nodarbojas ar narkotiku iedabas pētniecību. Tā kā vajadzīgi "eksperimentu trusīši", personāls nolēma piedāvāt saviem audzēkņiem par tādiem kļūt. Kā teikts koledžas paziņojumā, studentiem tikšot dāsni atlīdzinātas visas "sagādātās neērtības".

Eksperiments paredz regulāru kokaīna šņaukšanu caur deguna dobumu. Pētījums ilgšot trīs mēnešus un tajā savu dalību drīkst pieteikt 20-40 gadus veci cilvēki. Šajā periodā katram sanākšot aptuveni 5 reizes saņemt devu.

Interesanti, ka pētījumā būs aizliegts piedalīties cilvēkiem, kuri paši patiešām ir narkomāni. Tāpat aizliegums attiecas konkrēti uz medicīnas un zobārstniecības studentiem. Iesaistītie eksperimentu drīkstēs pārtraukt jebkurā viņiem vēlamā momentā – ar varu neviens par atkarīgo netikšot padarīts.

Izpētes laikā pēc katras dozas uzņemšanas no studenta tiks paņemtas urīna, siekalu, asins un sviedru paraugi. Pētniekiem vien zināmu iemeslu dēļ eksperimenta dalībnieki nedrīkstēs nedz griezt, nedz arī krāsot matus.

Šāds universitātes paziņojums jau izsaucis ažiotāžu studējošo vidū. Izskan runas, ka daudzi cilvēki pārpludinot profesoru e-pasta kastītes ar lūgumiem, lai dod viņiem iespēju būt par vienu no izmēģinājuma trusīšiem.


Написать комментарий