RA pasākumā «Erudīts 2013» triumfē «Meridiāni»

20. februārī Rēzeknes Augstskolā (RA) norisinājās augstskolas līmeņa pasākums „Erudīts”, kurā piedalījās RA studenti un kura tēma šogad bija „RA pēc 20 gadiem”, informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Pasākumā savu erudīcijas un atjautības līmeni demonstrēja 7 komandas – studenti no dažādām RA fakultātēm, kā arī komanda no Studējošo Padomes.

Septiņas komandas, kas pieteicās izmēģināt savu veiksmi, bija: „Jezups i juo bruoli”, „LI”, „Meridiāni”, „Riktīgi ašo studentu pulciņš”, „Sponsoreij 3T”, „Vēsturnieku mafija”, komanda „!”. Pasākuma laikā komandas bija nodotas žūrijas uzraudzībā. Žūrijai palīdzēja brīvprātīgie studenti, kuri pieskatīja komandu darbu un to, lai netiktu pārkāpti noteikumi.

Žūrijas sastāvā darbojās: RA asociētā profesore, zinātņu prorektore Ilga Šuplinska, RA Finanšu vadības katedras vadītāja Iluta Arbidāne, RA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lolita Kivleniece-Kuzņecova, RA mājas lapas administrators Edgars Pavlovskis un multimākslinieks Oskars Orlovs jeb Raibīs Suņs.

Pasākumu vadīja un erudīcijas spriedzi kliedēja Inženieru fakultātes Studējošo pašpārvaldes vadītājas vietnieks, RA bruņinieks Kaspars Vanags un Ekonomikas un vadības fakultātes Studējošo pašpārvaldes vadītāja Gita Nagle, kura par notikušo pasākumu saka: „Manuprāt, šogad pasākums tiešām bija izdevies. Komandu sagatavotie mājas uzdevumi bija ļoti atšķirīgi un bija aizraujoši apskatīties viņu vīziju par to, kā Rēzeknes Augstskola izskatīsies pēc 20 gadiem. Bija arī brīži, kad no smiekliem slaucīju asaras.” Šajā gadījumā varētu pilnībā piekrist – skeči tiešām bija interesanti.

Nekļūdīšos, sakot, ka vislielāko zāles uzmanību piesaistīja komandas „Jezups i juo bruoli” iznāciens ar gāzmaskām, neatpalika arī pārējās komandas. Taču skeči veidoja tikai nelielu daļu no punktu skaita.

Godalgoto pirmo vietu pēc žūrijas vērtējuma ieguva nu jau četrkārtējie uzvarētāji – ģeogrāfu komanda „Meridiāni”, otro vietu – „Vēsturnieku mafija” un trešo – „Jezups i juo bruoli”.

Lai nebūtu negaidītu pārsteigumu, par to laicīgi rūpējās RA SP organizatoriskā grupa. Paldies jāsaka ne tikai viņiem, bet arī pasākuma vadītājiem un žūrijas pārstāvjiem, kuri rūpējās par precīziem rezultātiem. Īpašs paldies pasākuma daudzajiem atbalstītājiem par ieguldītajiem resursiem un darbu. Par balvām parūpējās: „Flora A” jeb Rozene, Igors Lucijanovs un ALBA, Joker boulinga centrs, Jānis Elksnis un Latgales Kultūras centra izdevniecība; par labu atmosfēru – Mārtiņš Strods, kurš izpildīja iedvesmojošu dziesmu, kā arī restorāns „Latgale”, kas klātesošos cienāja ar saldiem našķiem.

Un, protams, paldies Agnesei Eriņai, Dainai Znotiņai, Edgaram Šiliņam, Guntai Mežulei, Intai Lipkovskai, Lienei Grietiņai, Oskaram Tretjukam, Rolandam Naglim un Sandai Domulei, bez kuriem šis notikušais „Erudīts” nebūtu noticis, ja viņiem nebūtu radusies pirmā ideja par šāda pasākuma rīkošanu Rēzeknes Augstskolā.


Написать комментарий