“Audi” izgatavojis piecmiljono automobili ar “quattro” pilnpiedziņu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Audi" izgatavojusi piecmiljono automobili, kas aprīkots ar pilnpiedziņas sistēmu "quattro". Par jubilejas modeli kļuva "A6 Allroad quattro". Pērn 43 procenti no visiem realizētajiem "Audi" modeļiem bija ar "quattro" pilnpiedziņu.

Standarta aprīkojumā "quattro" pilnpiedziņa pieejama tādiem modeļiem kā "Q7", "R8", "A4 Allroad", "A6 Allroad", kā arī sportiskajām modifikācijām "S" un "RS". Par papildus samaksu "quattro" pieejams arī jebkuram citam markas modelim.


Vispopulārākais pilnpiedziņas modelis "Audi" piedāvājumā ir "Q5", kas pērn tika realizēts 205 600 vienībās. Neskaitot apvidus automobiļu piedāvājumu, citu modeļu gadījumā katrs ceturtais pircējs izvēlas to aprīkot ar "quattro" pilnpiedziņu.

Valstis, kurās visbiežāk pieprasa pilnpiedziņu, ir ASV, Kanāda, Krievija un Tuvie Austrumi. Vācijā pērn reģistrēti 99 800 pilnpiedziņas "Audi", kas, pēc kompānijas apgalvojuma, ir vairāk nekā jebkuram citam autoražotājam.

Pirmo reizi "quattro" pilnpiedziņa debitēja 1980. gadā uz tāda paša nosaukuma modeļa. Otrās paaudzes tehnoloģija tika ieviesta pēc sešiem gadiem un kļuva par pirmo, kurā tiek izmantots "Torsen" diferenciālis, kas griezes momentu starp riteņu asīm sadala proporcijā 50:50.

Šobrīd "quattro" pilnpiedziņa ir jau sestajā paaudzē. Atkarībā no braukšanas apstākļiem tā ļauj līdz pat 75 procentus vilkmes novadīt uz priekšējiem riteņiem, bet līdz 80% – uz aizmugurējiem.


Написать комментарий