ASV finansē ugunsdzēsēju depo rekonstrukcijas projektus Līvānos, Gulbenē un citos Latvijas reģionos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ugunsdzēsēji Latvijas novados spēs cilvēkiem sniegt palīdzību ātrāk, pateicoties nesen veiktajiem renovācijas darbiem astoņos ugunsdzēsēju depo, ko finansē ASV bruņotie spēki, kuri iedalījuši renovācijas darbiem 2,3 miljonus ASV dolāru, ziņo Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta mājas lapa.

Strenčos, Valkā, Gulbenē, Līvānos, Ķeipenē un Aizkrauklē remontdarbi ir jau pabeigti, renovācija vēl turpinās Liepājā un Ventspilī.
Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sabiedrisko attiecību vecākā speciāliste Viktorija Šembele pastāstīja portālam Gorod.lv, ka lēmumu par to, kuros reģionos tiks veikti ugunsdzēsēju depo renovācijas darbi, pieņēma dienesta darbinieki. Sakarā ar to, ka finansējuma summa ir ierobežota, tika nolemts iedalīt līdzekļus pilsētām, kurās ugunsdzēsēju depo atradās sliktākajā stāvoklī.

Piemēram, tika atrisinātas Valkā esošā depo problēmas, kur pirms tam bija iegādāta tehnika, kura šauru telpu dēļ nevarēja tikt novietota depo ēkā, tāpēc jaunā autotehnika tika novietota ārā.

V.Šemble atzīmēja, ka Daugavpils ugunsdzēsības daļas šajā sarakstā netika iekļautas, kas neizslēdz tur esošās problēmas, tomēr tuvākajā laikā uzlabojumi nav gaidāmi.


Написать комментарий