Daugavpiliešiem prezentēja jaunā transporta mezgla un pārvada skiču projektu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 27.februārī, Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē notika plaša mēroga projekta – būvniecības ieceres „KANDAVAS - DAUGAVAS IELU TRASNPORTA MEZGLA UN KANDAVAS - STACIJAS - SMILŠU IELU PĀRVADA BŪVNIECĪBA” prezentācija.

Rīgas firmas „L4 & Kelprojektas” pārstāvis Valdis Polmanis nodemonstrēja interesentiem skiču projektu, saskaņā ar kuru tiek plānots ne tikai samazināt satiksmes intensitāti un ietaupīt braukšanas laiku, bet arī sakārtot pilsētas vidi, uzlabot satiksmes drošību un samazināt gaisa piesārņojumu.

Projekts paredz veloinfrastruktūras attīstību, jaunu pārbrauktuvju un stāvlaukumu izveidi, gājējiem un riteņbraucējiem domātā tilta un tuneļa būvniecību. Sākumā tiek plānoti būvdarbi Daugavas ielā, kur tiks izveidots jauns krustojums, kas savienos Kandavas ielas posmu pie ezera un beigsies Stacijas ielā. Savukārt no Stacijas ielas tiks sākta pārvada izveide. Šobrīd Kandavas ielas garums ir 2 255 metri, tiek plānots, ka pārvada garums būs 938 metri.

Projekts tiks realizēts vairākos posmos. Pirmā posma ietvaros tiks izveidots transporta mezgls Daugavas ielā, šīs ielas savienojums ar Smilšu ielu un Jaunbūves mikrorajonu ļaus pārvietoties pa taisno, neizmantojot dzelzceļu pārbrauktuves Smiltenes un Malu ielās. Šī posma ietvaros tiks izveidota droša velotrase un paplašināts stāvlaukums pie Mūzikas vidusskolas.

Otrā posma ietvaros tiek plānoti darbi posmā no Vienības ielas līdz Sporta ielai, saglabājot esošo ielu konfigurāciju, pamatdarbi notiks posmā no Cietokšņa ielas līdz Sporta ielai. Trešā posma ietvaros notiks jaunā pārvada būvniecība, bet ceturtā – izveidota riteņbraucējiem un gājējiem droša infrastruktūra. 

Prezentāciju bija apmeklējuši aptuveni 40 cilvēki, kuri aktīvi iesaistījās projekta apspriedē un izteica ieteikumus. Piemēram, Daugavpils Poļu kultūras biedrības pārstāvji ierosināja izveidot papildu stāvlaukumu tūristu autobusiem un automašīnām pie piemiņas krusta, kas atrodas Slobodkā.  Vietējos iedzīvotājus uztrauca iespēja piebraukt pie privātmājām, bērnu drošība, vibrāciju un trokšņa līmenis dzelzceļa sliežu tuvumā.

Projekta publiskā apspriešana turpināsies līdz 15.martam. Šajā laika posmā informatīvie materiāli par būvniecības ieceri apskatāmi Daugavpils pilsētas domes telpās, Daugavpilī, Kr.Valdemāra ielā 1, tālr.65404344, un Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta telpās Raiņa ielā 28, Daugavpilī, tālr.65457160 darba dienās darba laikā, Daugavpils pilsētas domes interneta mājas sadaļā Publiskā/sabiedriskā apspriešana. Tāpat līdz 15.martam iesniedzamas rakstiskas atsauksmes.
Atgādināsim, ka jaunā pārbrauktuve Kandavas ielā savienos pilsētas centru ar Piena kombināta un Ķīmiķu mikrorajoniem un tiks izveidota pilsētas transporta mezglu būvniecības trešās kārtas ietvaros. Objekta būvniecībai pašvaldība plāno piesaistīt ES fondu līdzekļus.



Написать комментарий

.... tiks izveidots jauns krustojums, kas savienos Kandavas ielas posmu pie ezera un beigsies Stacijas ielā....
Autors pats saprot, ko ir uzrakstījis???
Pasulē lielākais krustojums būs vai, puspilsētu aizņems?