Kamerons: ES būs stabilāka, ja dalībvalstis pašas varēs izvēlēties savu nākotni

foto: hc.lv
foto: hc.lv

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons uzskata, ka Eiropas Savienība būs stabilāka, ja tā būs elastīgāka, un tās dalībvalstīm būs iespēja pašām izvēlēties savu nākotni. Šādu viedokli britu premjers izteica ceturtdien Rīgā pēc tikšanās ar premjeministru Valdi Dombrovski.

Kamerons ieradies Latvijā, lai piedalītos Ziemeļu nākotnes forumā.

Komentējot viņa nesenos paziņojumus par iespējamo referenduma rīkošanu Lielbritānijā saistībā ar izstāšanos no Eiropas Savienības un Latvijas vēlmi pievienoties eirozonai, Kamerons ceturtdien pēc tikšanās ar Dombrovski norādīja, ka tā ir Latvijas izvēle un tās suverēnās tiesības. Tāpat tā ir Lielbritānijas izvēle nebūt eirozonā un Šengenas zonā.

"Tas, ko gribēju uzsvērt runā par Eiropas Savienību, bija, ka mums nevajadzētu katrai dalībvalstij lūgt darīt vienu un to pašu vienā un tajā pašā laikā, ja mēs gribam nodrošināt, ka Eiropas Savienība ir elastīga," norādīja Kamerons, piebilstot, ka Lielbritānija ir viens no Eiropas tirgus stūrakmeņiem un darījusi daudz, lai Eiropas Savienība attīstītos.

"Es uzskatu, ka pareizi ir, ja dalībvalstis var izvēlēties savu nākotni. Ja Eiropas Savienības politika būs elastīga, tā būs veiksmīgāka un stabilāka, nekā būtu, ja no visām dalībvalstīm prasītu vienu un to pašu pieeju," sacīja Lielbritānijas premjers.

Kā ziņoja portāls Mixnews, Kamerons, janvāra beigās uzstājoties ar runu par valsts attiecībām ar Eiropas Savienību, rosināja pēc nākamajām vēlēšanām rīkot referendumu par Lielbritānijas dalību blokā.

Kā norādīja Kamerons, referendums tiks sarīkots līdz 2017.gadam, ja viņa partija uzvarēs nākamajās vēlēšanās.
 


Написать комментарий