“Eko Latgale” valdes loceklis: atkritumu šķirošanas uzņēmumam ir izsmeļamās bedres un dokumenti par ūdens monitoringu

„Eko Latgale” valdes loceklis Ainārs Veliks paziņoja portālam Gorod.lv, ka uzņēmumam, kas nodarbojas ar atkritumu šķirošanu Dunduru ielā, Daugavpilī, ir izsmeļamās bedres, kuras bieži vien tiek izsūknētas.

Tāpat, saskaņā ar normatīvo aktu prasībām, divreiz gadā tiek veikts lietus ūdeņu un pazemes ūdeņu monitorings, triju aku ūdens analīze, ko apliecina atbilstoši dokumenti.

A.Veliks atzīmēja, ka uzņēmuma cehā pārstrādei saņemtie atkritumi netiek mazgāti, notekūdeņi netiek izvadīti ūdenskrātuvē, kas atrodas 40 metru attālumā no ceha. Minētā ūdenskrātuve, par kuras stāvokli uztraucas iedzīvotāji, pēc valdes locekļa vārdiem, pastāvīgi izžūst, apaug, notiek dabiski procesi, jo to neviens netīra, tekošā ūdens tur neesot.

Runājot par dažu iedzīvotāju pieņēmumiem, ka ūdenskrātuve tiek piesārņota no ārpuses, jāmin, ka to varētu ietekmēt atkusis ūdens, līdz ar kuru ūdenskrātuvē nonāk viss, kas tiek uzkrāts gar grāvi, kas atrodas netālu no garāžām un ved pie ūdenskrātuves, uzskata A.Veliks.

„Pavasarī redzams, kas tiek uzkrāts pie grāvja un kas līdz ar atkusušo ūdeni nonāk ūdenskrātuvē. „Valsts vides dienesta” pārstāvji, kuri vakar apmeklēja uzņēmumu un pārbaudīja viņus interesējošos dokumentus, konstatēja, ka piesārņojuma iemeslu noteikšanai nepieciešams veikt ūdens analīzi, tomēr procesu varētu sarežģīt tas, ka speciālistiem diez vai ir minētās ūdenskrātuves ūdens iepriekšējie paraugi, ar kuriem varētu salīdzināt jaunus. Šobrīd var teikt, ka būtiskā piesārņojuma gadījumā tas tiktu konstatēts ūdens paraugos, kuri tiek ņemti, uzņēmumam ievērojot noteiktās prasības”, - paziņoja A.Veliks.
 


Написать комментарий