Novada dome aicina iedzīvotājus aktīvāk piedalīties dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Novada domes Pašvaldības īpašuma nodaļas vadītāja Vasilisa Pudovkina pastāstīja portālam Gorod.lv, ka, neskatoties uz to, ka regulāri tiek rīkotas daudzdzīvokļu māju iemītnieku tikšanās ar pagastu pārvalžu vadītājiem, iedzīvotāji visai pasīvi piedalās šajās sapulcēs.

Jāatzīmē, ka sapulcēs visi interesenti tiek informēti par Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumu, Dzīvokļa īpašuma likumu, par grozījumiem, kuri tostarp attiecas uz dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanu un daudz ko citu.

V.Pudovkina norādīja, ka iedzīvotāju aktivitāte nav vērojama Vecstropos, Kalkūnē, Kalupē un Višķos, kaut arī novada domes speciālistu sniegtā informācija varētu būt ļoti noderīga, jo šajos pagastos ir visaugstākā apkures maksa, tādēļ šis jautājums ir ļoti aktuāls. Pēc V.Pudovkinas vārdiem, novada dome rūpējas par iedzīvotāju interesēm, iedalot līdzfinansējumu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem.

„Saprotu īpašniekus, kuri vēl apsver iespēju izmantot novada domes piedāvāto iespēju, bet nesaprotu sūdzības un neapmierinātību par augstu apkures maksu”, - teica V.Pudovkina, piebilstot, ka pēc energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem apkures maksa uzreiz samazinās. Turklāt tas paaugstina dzīvojamās platības cenu, to kvalitāti.

Atgādināsim, ka 2012.gada novembrī tika pieņemti saistošie noteikumi par daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu finansējumu, saskaņā ar kuriem dzīvokļu īpašnieki, kuri kopsapulcē izlēmuši par mājas siltināšanas pasākumu veikšanu, saņem no novada budžeta 100% energoaudita finansējumu, 100% būvniecības projekta finansējumu un 75% jumta siltināšanas finansējumu (ne vairāk par Ls 20 000). Tāpat paredzēts dzīvojamo māju sienu siltināšanas darbu līdzfinansējums – Ls 3 par m2, apkures sistēmas rekonstrukcijas līdzfinansējums 75% apmērā (ne vairāk par Ls 30 000). Šā gada 14.februārī notikušajā novada domes sēdē budžetā tika paredzēti 100 000 lati daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu atbalstam.


Написать комментарий