Polijā nosvinēja miega dienu

foto: obozrevatel.com
foto: obozrevatel.com

Šie svētki Polijā tiek svinēti jau sesto reizi, un tie ir analoģiski Starptautiskajai miega dienai, to parasti svin martā, ziņo portāls kaliningrad.ru.

Svētku svarīgākais mērķis ir parādīt atpūtas nozīmi cilvēka dzīvē. Šos svētkus visvairāk iecienīja jaunieši. Viņi ne tikai izmanto iespēju pagulēt sabiedriskajās vietās, bet arī rīko visdažādākās akcijas un pasākumus. Piemēram, nakts kreklu ballīte.

Šogad Polijā aizdomājās ne tikai par miega svarīgumu cilvēka dzīvē, bet arī par iespēju realizēt šo vajadzību. Polijas ziņu portāls veica aptauju, kurā noskaidroja sabiedriskās vietas, kurās varētu uz neilgu laiku piesnaust.

Tā pirmajā vietā ierindojās pilsētas parku soliņi un pieturas. Tas nevienu nepārsteidz tāpat kā aizmigt pie bāra letes. Atpūšoties tādā veidā cilvēks var iegūt „bezpajumtnieka” vai „alkoholiķa” slavu.

Pagulēt var arī sabiedriskajā transportā, galvenais šajā brīdī jāseko tam, lai mantas un naudu nenozog. Smieklīgus atgadījumus uz šo tēmu ir pastāstījuši policisti. „Pagājušajā gadā bija fiksēti 147 tāda veida gadījumi,” teica policijas pārvaldes preses sekretārs Milošs Jurgelevičs. „Piemēram, mēs atradām noziedznieku, kurš izsita automašīnai logu, iesēdās automašīnā, taču nevarēja to iedarbināt, tāpēc nolēma vienkārši pagulēt. Pratināšanas laikā vīrietis apgalvoja, ka ārā bija auksti, bet mašīnā silti, tāpēc viņš arī aizmiga.”

Nedaudz pagulēt uz soliņa mīl arī Polijas ierēdņi. Ministri, pārvalžu vadītāji un citi augsta ranga ierēdņi ar lielāko prieku pasnauž mazos starpbrīžos. Ierēdņus neuztrauc liels skaits žurnālistu blakus.

Ir jāatzīmē tas, ka nedaudz pasnaust darba vietā mīl arī Kaļiņingradas ierēdņi un politiķi. Piemēram, regulārajās Apgabala sēdēs politiķi aizmieg, neskatoties uz to, ka jālemj svarīgi jautājumi.


Написать комментарий