Saeimas deputāte no Daugavpils vērsusies pie VK pēc dažu rekomendāciju paskaidrojumiem

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Saeimas deputāte no Daugavpils Marjana Ivanova-Jevsejeva paziņoja portālam Gorod.lv, ka viņa ir vērsusies pie Valsts kontroles, lai saņemtu dažu Daugavpils pilsētas pašvaldībai sniegto rekomendāciju paskaidrojumus.

Atgādināsim, ka pēc pārbaudes rezultātu paziņošanas pilsētas vadība ziņoja, ka pašvaldība nepiekrīt dažiem izdarītiem secinājumiem un plāno pierādīt savu viedokli. Tas attiecas arī uz rekomendācijām izvērtēt nepieciešamību turēt dažu uzņēmumu kapitāldaļas.

M.Ivanova-Jevsejeva paziņoja, ka arī viņa nepiekrīt dažām Valsts kontroles rekomendācijām, tāpēc ir vērsusies šajā struktūrā pēc paskaidrojumiem. Deputāte vēlas saņemt paskaidrojumus par Valsts kontroles rekomendācijām izvērtēt nepieciešamību turēt SIA „Daugavpils zobārstniecības poliklīnika” kapitāldaļas, jo būtībā valsts kontrole liek saprast, ka pašvaldībai jāizvērtē šīs funkcijas nodošana privātās rokās.

„„Daugavpils zobārstniecības poliklīnika” Valsts kontroles atskaitē minēta divos veidos. Pirmkārt, tiek rakstīts, ka pašvaldībai jāpilda autonomās funkcijas, tostarp jānodrošina medicīnisko pakalpojumu kvalitāte un pieejamība. Otrkārt, tiek norādīts, ka šajā gadījumā pašvaldībai jāizvērtē, vai nepieciešams būt šīs iestādes kapitāldaļu turētājai. Valsts kontrole atsaucas uz normatīvajiem aktiem, saskaņā ar kuriem pašvaldība var iesaistīties komercdarbībā tikai dažos gadījumos, tostarp, gadījumā, ja komercdarbība atbilst iedzīvotāju interesēm un nodrošina svarīgo pakalpojumu pieejamību. Manuprāt, medicīnisko pakalpojumu sniegšanai jābūt iekļautai šajā kategorijā”, - pastāstīja M.Ivanova-Jevsejeva.

Tāpat deputāte paziņoja, ka „Daugavpils zobārstniecības poliklīnika” sniedz plašu pakalpojumu spektru, kuru šobrīd nevar nodrošināt neviena cita Latgales medicīniskā iestāde. Poliklīnika sniedz bērnu zobārstniecības pakalpojumus (ik gadu apkalpo ap 28 tūkstošiem bērnu), apkalpo Kalkūnes centra bērnus, gulošus slimniekus, maznodrošinātās personas, ieslodzītos, psihoneiroloģiskās slimnīcas pacientus, strādā brīvdienās utt.

Pēc M.Ivanovas-Jevsejevas domām, ir savādi, ka Valsts kontrole aktualizējusi šo jautājumu tieši šobrīd, jo poliklīnika darbojas jau 20 gadus un tās klientu skaits pieaug ar katru gadu. Viņasprāt, tas nozīmē tikai vienu, proti, pirms rekomendāciju sniegšanas pārbaudes veicēji neizvērtēja situāciju plašākā redzējumā. Vērsusies pie Valsts kontroles pēc paskaidrojumiem, deputāte vēlas saņemt konkrētāku informāciju, lai pašvaldība būtu droša, ka varēs pierādīt savu viedokli, neatsakoties no SIA „Daugavpils zobārstniecības poliklīnika” kapitāldaļām.
 


Написать комментарий