Dienas laikā Daugavpils pilsētas vadība pieņems lēmumu par šķirošanas līnijas būvniecību Ruģeļos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ņemot vērā sakarā ar atkritumu šķirošanas līnijas būvniecības ieceres apspriešanu izveidojušos situāciju, pilsētas vadība plāno šodien, 28.februārī, pieņemt lēmumu šajā jautājumā.

Daugavpils pilsētas Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova paziņoja portālam Gorod.lv, ka visdrīzāk, tiks atteikts no atkritumu šķirošanas līnijas būvniecības Ruģeļu rūpniecības zonas teritorijā.

„Manuprāt, šajā gadījumā publiskajā apspriešanā tika iejaukta pirmsvēlēšanu kampaņa un politiskie spēki. Kā pašvaldības priekšsēdētāja uzskatu, ka politiskie oponenti šajā gadījumā rīkojās rupji un bezkaunīgi, manipulējot ar pilsētnieku nepietiekamu informētību. Neviens neiedomājās par ekonomisko sastāvdaļu: par normatīvo aktu ievērošanu, nodokļiem, investīcijām pilsētā, jaunajām darba vietām. Iespējams, kādam šķiet, ka 26 jaunas darba vietas nav daudz, tomēr pateicoties tām varētu uzlaboties vairāku ģimeņu materiālais stāvoklis.

Ņemot vērā izveidojušos kritisko situāciju un cienot mūsu pilsētnieku viedokli, šīs dienas laikā tiks pieņemts konkrēts lēmums par šo būvniecības ieceri. Visdrīzāk, mēs atteiksimies no atkritumu šķirošanas līnijas būvniecības pilsētas teritorijā. Diemžēl jākonstatē, ka politiskās opozīcijas un uzņēmēju nesaskaņu dēļ tika izveidots maldīgs priekšstats par šo ieceri.

Līnijas būvniecība poligonā Demenē arī ir sarežģīts jautājums, jo tas atrodas uz zemes, kura pieder deviņām Latgales pašvaldībām, kurām visām ir vienādas balss tiesības, tādēļ jebkura no tām var iestāties pret līnijas būvniecību.

Pastāv ES normas, kuras stāsies spēkā no 2015.gada un mums būs tās jāievēro. Kolēģiem, kuri strādās pēc manis, to ievērošana sagādās grūtības, jo šāda veida būvniecība ir ilgstošs process”, - paskaidroja Žanna Kulakova.


Написать комментарий