Rūpīgāk vērtēs cilvēku veselības un dzīvības drošību publiskos pasākumos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Publisko pasākumu organizatoriem būs pienākums pārtraukt pasākumu, ja riska novērtējumā būs secināts, ka pasākuma norise apdraud vai var apdraudēt tā dalībnieku vai apmeklētāju dzīvību un veselību, ziņo Labklājības ministrijas mājas lapa.

Iepriekšminēto paredz Labklājības ministrijas izstrādātie grozījumi Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā. Šādi grozījumi ļaus pilnveidot sabiedrības drošību un novērsīs apdraudējumu pasākumu apmeklētāju un dalībnieku, īpaši bērnu, veselībai un dzīvībai.

Atgādināsim, ka līdz šim pārtraukt vai atcelt publisku pasākumu varēja tikai tādos gadījumos, kad to pieprasīja par tehnisko drošību atbildīgā persona vai Valsts policijas atbildīgā amatpersona sakarā ar draudiem pasākuma apmeklētāju vai dalībnieku drošībai.

Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brīvmane atzīmēja, ka minētie grozījumi tika pieņemti, ņemot vērā to, ka X Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā 2010.gada vasarā Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija vairākkārt saņēma ziņojumus par bērnu pakļaušanu veselības un dzīvības apdraudējumam Latvijas klimatiskajiem apstākļiem neierastā karstuma dēļ.


Написать комментарий