Daugavpils pilsētas domes jaunā nodaļa sāks darbu 1.martā: nosaukti divu darbinieku vārdi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pamatojoties uz Valsts kontroles rekomendācijām, kurās Daugavpils pilsētas pašvaldībai tika ieteikts uzlabot savu kapitālsabiedrību pārraudzības sistēmu, 28.februārī Domes deputāti pieņēma galīgo lēmumu par jaunās – Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas izveidi.

Nodaļa, kurā strādās 4 cilvēki, sāks savu darbu 1.martā, un nodarbosies ar pašvaldības struktūru darbības analīzi. Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka nodaļā strādās divas ekonomistes no Attīstības departamenta – Anita Eisāne un Ināra Jaunzeme, kuras pašlaik pilda tādus pašus pienākumus, kurus pildīs, strādājot jaunajā nodaļā. Par trešo darbinieku kļūs viens no Komunālās saimniecības pārvaldes juristiem, kura uzvārdu A.Kursītis pagaidām nenosauca. 

Tāpat izpilddirektors atzīmēja, ka nodaļas pirmajā darba dienā būs zināms cilvēka vārds, kurš pildīs nodaļas vadītāja pienākumus. Sākot ar 1.martu, pašvaldība izskatīs pretendentu šim amatam CV.

A.Kursītis norādīja, ka nodaļas vadītājam jābūt pieredzējušam ekonomistam, kurš vismaz nedaudz ir pazīstams ar Domes darbu un kapitālsabiedrību darbu.

Par jaunās nodaļas izveidi nobalsoja 9 deputāti, pret – 4: Ināra Ostrovska, Ludmila Smikova, Oļegs Hublarovs un Pēteris Dzalbe.

Jāatzīmē, ka, izveidojot struktūru, tika ņemta vērā citu Latvijas pilsētu pieredze, kurās sen darbojas šāda veida nodaļas. Saskaņā ar struktūras darba nolikumu, jaunā nodaļa atradīsies izpilddirektora tiešā pakļautībā.

Nodaļas uzdevumu vidū ir kapitālsabiedrību darba pārraudzība, to darba atbilstības normatīvajiem aktiem izvērtējums, kapitāldaļu atsavināšanas vai paturēšanas nepieciešamības izvērtējums, dokumentu sastādīšanas pareizības izvērtējums, saimnieciskās un finanšu darbības analīze. Nodaļas uzdevums ir izstrādāt katra uzņēmuma konkrētus mērķus, izvērtēt, vai būtu nepieciešams deleģēt uzņēmumiem pašvaldības funkcijas, veikt uzņēmumu iepirkumu uzraudzību utt.


Написать комментарий