Invalīdu sporta klubs “Daugavpils” veiksmīgi uzsācis šo gadu

foto: hordaland.no
foto: hordaland.no

Aizvadītās nedēļas beigās Latvijas galvaspilsētā notika Rīgas Atklātais čempionāts šahā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kurā piedalījās arī Invalīdu sporta kluba „Daugavpils” pārstāvji.

Kluba vadītājs Aris Rasis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka mūsu šahisti izcīnīja trīs medaļas. Dāmu konkurencē „zeltu” ieguva Stefanija Dombrovska, „bronzu” – Sofija Kovaļeva-Krivonosova. Savukārt vīriešu starpā „bronzas” medaļu izcīnīja Anatolijs Gallers.
Martā Daugavpils sportisti piedalīsies vairākās dažāda līmeņa sacensībās.

Pavisam drīz, 9.martā, Daugavpils šaha un dambretes klubā notiks Kluba čempionāts dambretē, kurā piedalīsies arī Logopēdiskās internātpamatskolas audzēkņi. Savukārt šo sacensību uzvarētāji pēc nedēļas – 16.martā dosies uz Rīgu, kur piedalīsies atklātajā čempionātā.

Marta beigās paredzēts kluba „Taka” mācību čempionāts orientēšanā, kurā var piedalīties gan kluba dalībnieki, gan visi interesenti. Nodarbības vadīs Jānis Gaidelis.

Patlaban Invalīdu sporta klubā „Daugavpils” pierakstījušies ap 40 cilvēkiem, bet aktīvi darbojas 15. Viņi ne tikai veiksmīgi spēlē šahu un dambreti, bet arī labi peld, spēlē basketbolu, galda tenisu un novusu, aizraujas ar šautriņu mešanu un svarcelšanu.

Invalīdu sporta klubs aicina iesaistīties kluba darbībā jaunus dalībniekus, it īpaši jauniešus vecumā no 16-25 gadiem. Interesenti var pieteikties pa tālr. 26246285 (no plkst.17:00 līdz 20:00) vai pa e-pastu arcijs53@inbox.lv. „Invalīdiem ir grūti iesaistīties aktivitātēs, viņi kautrējas iziet cilvēkos, tomēr viņiem nav jānoslēdzas sevī un jāpavada laiks četrās sienās. Mēs ar piemēru apliecinām, ka arī atrodoties invalīdu krēsla var būt fiziski aktīvam cilvēkam. Kaut arī ar invalīdu krēslu bieži vien it sarežģīti tikt līdz nepieciešamajai vietai”, - paskaidroja Aris Rasis.
 


Написать комментарий