Gaļina Smuļko tika iecelta par J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktori

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 28.februārī, Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja Gaļinas Smuļko kandidatūru J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktores amatā. Par viņas iecelšanu nobalsoja visi 13 sēdē klātesošie deputāti.

Kā ziņots, konkursa ietvaros uz šo amatu pretendēja 4 kandidatūras, rezultātā komisija izvēlējās G.Smuļko kandidatūru, kuru atbalstīja arī skolas arodbiedrība un Poļu kultūras biedrība, apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrija, tagad arī Domes deputāti.

Lēmuma apstiprināšanas gaitā nevienam no deputātiem nebija radušies jautājumi nākamajai direktorei. Atgādināsim, ka atbildot uz komitejas jautājumiem pirms nedēļas, G.Smuļko paziņoja, ka, viņasprāt, jāpievērš uzmanība tam, lai skola saglabātu vidusskolas statusu, jācenšas piesaistīt pēc iespējas vairāk bērnu no novada poļu ģimenēm un, protams, jāsaglabā mācību iestādes tradīcijas un vieta mūsu pilsētā.

Pēc iecelšanas jaunajā amatā G.Smuļko paziņoja portālam Gorod.lv, ka nekādas radikālas izmaiņas skolā nav gaidāmas: šobrīd, mācību gada vidū, jāsaglabā stabilitāte, lai kolektīvs varētu mierīgi strādāt, bet skolēni – mācīties. Kopumā jaunā direktore plāno strādāt saskaņā ar esošajiem skolas plāniem un saglabāt mācību iestādes tradīcijas.  

G.Smuļko strādā J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzijā kopš 1997.gada, pasniedz poļu un krievu valodu, laika posmā no 2001. līdz 2004.gadam bija ģimnāzijas direktores vietniece. 2007.gadā G.Smuļko absolvēja DU, iegūstot pedagoģijas maģistra diplomu, pēc specialitātes ir krievu literatūras un poļu valodas skolotāja pamatskolā, visu laiku pilnveido zināšanas, apmeklējot dažādus kursus.


Написать комментарий