Piektdien sola mākoņainu laiku un brāzmainu vēju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien sinoptiķi sola mākoņainu laiku, nokrišņus un brāzmainu vēju, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Naktī un agri no rīta laika apstākļus virs Latvijas noteiks ciklona dienvidrietumu mala, līdz ar to daudzviet gaidāms neliels sniegs un veidosies neliels apledojums. Pūtīs mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē.

Dienā, ciklonam virzoties tālāk uz austrumiem, laika apstākļus noteiks tā rietumu mala, tādēļ būs lielākoties mākoņains laiks, un teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi, vietām arī nedaudz putinās. Vietām saglabāsies neliels apledojums. Puteņa laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metru.

Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas daudzviet brāzmās sasniegs ātrumu līdz 15-18 metri sekundē, vietām, galvenokārt piekrastē - līdz 20 metri sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no 0 līdz +3 grādiem.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий