10 profesijas, kurās vadītājus ienīst visvairāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nevarat izturēt savu vadītāju? Pie tā varētu būt vainojama arī jūsu karjeras izvēle, raksta ASV ziņu portāls "The Huffington Post", par to ziņo "db.lv".

Aptaujājot 24 tūkstošus respondentu, karjeras portāls "Payscale" izveidojis profesiju topu, kurās strādājot, visbiežāk nākas sastapties ar neciešamiem priekšniekiem. Labās ziņas gan ir tās, ka kopumā vien nepilni 7% atzina, ka vadītāju patiešām ienīst. Savukārt topa virsotnē ierindojušies ķīmiķi - teju viens no pieciem nevar izturēt savu priekšnieku, daudz neatpaliek arī zobu higiēnisti.

Nepatikas iemesli, protams, var būt dažādi, tomēr biežāk minētais ir, ka vadītājs vienkārši ir idiots. Balstoties uz aptaujas rezultātiem, vairāk nekā 41% ASV darbinieku atzīst, ka darbā pret viņiem vērsts pshiholoģiskais terors. Visticamāk katram kādā karjeras posmā nākas saskarties ar personu, ar kuru, maigi izsakoties, sastrādāties ir grūti.

Tomēr kā ar to veiksmīgāk tikt galā? Iespējas ir vairākas - censties pieņemt esošo, koncentrēties uz pozitīvo uzņēmumā, nevis konkrēto personu. Jāatceras, ka, neskatoties uz to, ka vadītājs ir «slikts», savā amatā viņš ir tādēļ, ka spēj sniegt kompānijai ko vērtīgu. Arī vadītāja vājo punktu zināšana var izrādīties noderīga, lai tie netraucētu efektīvi veikt darba pienākumus.

10 profesijas, kurās vadītāji tiek neieredzēti visvairāk:

  1. Ķīmiķi (19.4%)

  2. Zobu higiēnisti (18,2%)

  3. Maiznieki (17,9%)

  4. Pārtikas tehnologi (17%)

  5. Drošības tehniķi (15,8%)

  6. Datubāžu administratori (13,6%)

  7. Administratīvo pakalpojumu menedžeri (13,6%)

  8. Dispečeri (13,5%)

  9. Preču piegādes, loģistikas un satiksmes speciālisti (13,5%)

  10. Aktieri, producenti, režisori (13,3%)


Написать комментарий