S.Gavrilova: Ar ubagotājiem saistītie jautājumi nav Sociālo lietu pārvaldes kompetencē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daudzi pilsētnieki pamanījuši, ka līdz ar siltāka laika iestāšanos Daugavpilī arvien biežāk sastopami ubagotāji. 

Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova paziņoja portālam Gorod.lv, ka viņas vadītā struktūra nenodarbojas ar ubagotājiem saistītiem jautājumiem.

S.Gavrilova pastāstīja, ka Sociālo lietu pārvaldes darbinieki sadarbībā ar pašvaldības policiju ziemas laikā dažas reizes mēnesī rīko reidus, lai apmeklētu klaidoņu dzīvošanas vietas un piedāvātu viņiem patversmes pakalpojumus, medicīniskos pakalpojumus vai kāda cita veida palīdzību. Tas tiek darīts, lai cilvēki, neatkarībā no sava sociālā statusa, nenosaltu un nenomirtu.

S.Gavrilova atzīmēja, ka šāda veida speciālistu reidi esot svarīgi, jo tie mudina cilvēkus iziet medicīnisko apskati un saņemt nepieciešamo palīdzību, tāpēc, ka pēdējā laikā Daugavpilī vērojams saslimstības ar tuberkulozi līmeņa pieaugums. 

Sociālo lietu pārvaldes darbiniekiem zināmas vietas, kur mīt bezpajumtnieki. Zināmi arī konkrēti cilvēki, kuri atsakās no palīdzības, skaidrojot, ka esot apmierināti ar savu dzīvesveidu. Daudzi no viņiem ubago, bet tas nav Sociālo lietu pārvaldes kompetencē, atzīmēja S.Gavrilova, piebilstot, ka šis jautājums acīmredzot ir pašvaldības policijas kompetencē.


Написать комментарий