Ansips: Atšķirībā no Igaunijas un Lietuvas, Latvija no ES budžeta ir ieguvusi vairāk

foto: uudised.err.ee
foto: uudised.err.ee

Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips īsti nesaprot, kāpēc latvieši savai valdībai pārmet vāju savu interešu aizstāvību diskutējot par Eiropas Savienības (ES) budžetu, jo pēc viņa domām Latvija kopumā ieguvusi nedaudz vairāk nekā Igaunija un Lietuva, tā Igaunijas premjers norādīja intervijā Latvijas Radio un piebilda, ka Latvijas puses diskusijas par ES budžetu bijušas vienas no iespaidīgākajām.

"Mūsu valstu sasniegumi diskusijās bija vienādi, es pat teiktu, ka Latvija ieguva nedaudz vairāk kā Lietuva un Igaunija, tāpēc latvieši savai valdībai vāju savu interešu pārstāvniecību nevar pārmest," sacīja Ansips. Pēc Ansipa domām neesot pamata apgalvojumiem, ka Baltijas valstu sadarbība diskusijās par ES budžetu nav bijusi saskaņota, vai pat auglīga, jo visām trijām Baltijas valstīm izdevās panākt lielāku kohēzijas naudu, lielāko guvumu tiešmaksājumos ieguva Latvija.

Portāls Mixnews jau ziņoja, ka ES dalībvalstu vadītāji 7. un 8.februāra galotņu sanāksmē vienojās par budžetu, kura maksājumu solījumu apjoms ir 960 miljardi eiro (675 miljardi latu), bet faktiskie tēriņi - 908 miljardi eiro (638 miljardi latu), kas ir ievērojami mazāk, nekā sākotnēji bija ierosinājusi Eiropas Komisija.

Tagad ES līderu vienošanās jāapstiprina EP.


Написать комментарий