Projekta “EDUCATE FOR BUSINESS” sadarbības partneri tiekas Rēzeknē

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Krāslavas novada domes speciālisti un PIKC Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālās struktūrvienības pasniedzēji 26. un 27. februārī piedalījās projekta "EDUCATE FOR BUSINESS" 3. vadības grupas sanāksmē Rēzeknē, informē Krāslavas novāda portāls.

Sanāksmes dalībniekus uzņēma Austrumlatgales Profesionālā vidusskola, kura projektā pārstāv kokapstrādes nozari - iespaidos dalās projekta darba grupas pārstāves Gunta Čižika un Julianna Moisejenkova.

Kā ziņots iepriekš - Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta "Latvijas un Lietuvas profesionālās izglītības iestāžu un uzņēmumu sadarbības platformas attīstība" ietvaros sadarbojas sešas institūcijas – divas pašvaldības, kuras pārstāv savu teritoriju profesionālās izglītības iestādes, trīs profesionālās izglītības iestādes, savukārt projekta vadību uzņemas biedrība "Eiroreģions "Ezeru zeme"".

Projekta ietvaros tiek veidota sadarbības platforma četrās nozarēs - sabiedriskā ēdināšana, tūrisma uzņēmējdarbība, kokapstrāde un autoremonts.

Darba grupā partneri atskaitījās par paveikto projektā, tajā skaitā – Utenas kokapstrādes izglītības programmas apgūstošo studentu vizīti Rēzeknē un Krāslavā, izsludinātajiem un plānotajiem iepirkumiem, kā arī detalizēti apsprieda tuvāko mēnešu aktivitāšu laika grafiku, vienojoties par studentu un pedagogu vizītēm sadarbības partneru pārstāvētajās izglītības iestādēs Latvijā un Lietuvā, prakses apmaiņām kaimiņvalstu uzņēmumos, ka arī mentoringa programmu.

Sanāksmes dalībnieki iepazinās ar Austrumlatgales Profesionālās vidusskolas  mācību bāzi Rēzeknē un Lūznavā, neformālās izglītības iespējām Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs", apmeklēja AS „Latvijas Finieris” Rēzeknes novadā darbojošos rūpnīcu "VEREM", kā arī zāģripu ražošanas komercuzņēmumu SIA "NOOK, LTD".

Šobrīd projekta darba grupa strādā pie informatīvā bukleta izstrādes un izdošanas. Buklets ietvers informāciju par PIKC RVT Krāslavas teritoriālo struktūrvienību un tiks izdots trīs valodās. Aprīlī divi Rīgas Valsts tehnikuma audzēkņi un pedagogs dosies 5 dienu atbildes vizītē uz Utenu, savukārt vasarā - divpadsmit tehnikuma audzēkņiem būs iespēja praktizēties Lietuvas kokapstrādes uzņēmumos. Diviem uzņēmīgākajiem audzēkņiem tiks piedāvāta sadarbība ar mentoru, kurš veltīs laiku, lai jauniešus atbalstītu un iedrošinātu uzņēmējdarbības uzsākšanai.  Audzēkņu atlase, kura ietvers sekmju, uzvedības, valodu prasmju un motivācijas izvērtējumu, dalībai minētajās aktivitātēm noritēs pavasarī.

Projekta kopējais budžets ir gandrīz 800 000 eiro, no tiem Krāslavas novada domes budžets sastāda 155 494 eiro (85% finansē ERAF, 10% Krāslavas novada pašvaldība un 5% valsts). 90% no Krāslavas novada domes projekta budžeta plānots ieguldīt PIKC RVT Krāslavas teritoriālās struktūrvienības infrastruktūrā, nodrošināt audzēkņiem iespēju strādāt ar modernākajām tehnoloģijām – līdz ar to attīstīt profesionālo kapacitāti un veiksmīgi konkurēt darba tirgū.


Написать комментарий