Lielbritānijā aizliedza reklāmu par homoseksuālisma ārstēšanu

foto: gaystarnews.com
foto: gaystarnews.com

Londonas Augstākā tiesa aizliedza Kristiešu organizācijai autobusos izvietot reklāmu par homoseksuālisma ārstēšanu, ziņo portāls pda.baltinfo.ru.

Plakātiem ar uzrakstu "Neesmu gejs tas viss ir pagātne, un es ar to lepojos! Samierinieties ar to," vajadzēja parādīties uz 24 Londonas autobusos. Kristiešu organizācija Core Issues Trust strādā ar cilvēkiem, kuri vēlas izārstēties un kļūt par tradicionālās seksuālās orientācijas pārstāvjiem. Šo plakātu publicēšana bija atbildes gājiens, jo sociālā organizācija Stonewall cīnās par vienlīdzību un daudzos Londonas autobusos izkāra plakātus ar lozungu: "Daži cilvēki ir homoseksuāļi. Ar to ir jāsamierinās."

Kompānija "Londonas transports" aizliedza Kristiešu organizācijai novadīt tāda veida akcijas, paskaidrojot, ka kompānijas lozungs ir pretrunīgs. Core Issues Trust vērsās tiesā, taču tiesa nesaskatīja šajā aizliegumā neko prettiesisku, organizācija apgalvoja, ka tādā veidā tiek pārkāptas viņu tiesības uz vārda brīvību.

Šajā lietā vēl pagājušā gada aprīli iejaucās Londonas mērs Boriss Džonsons, viņš uzstājas par vienlīdzību un atbalsta tādus pasākumus Londonā kā geju parādes. B. Džonsons uzskata, ka šī reklāma pazemo homoseksuāļus, tāpēc mēra pārstāvji uzstājās pret šīs reklāmas sludināšanu.

Core Issues Trust apgalvoja, ka reklāmā nav teikts par ārstēšanos, bet gan propagandē heteroseksuālu dzīvi. Kristiešu kustība vaino B. Džonsonu tajā, ka tas atcēla projektu, neapspriežot šo jautājumu ar projekta autoriem.


Написать комментарий