Domes juriste: Deputātu pieņemtie grozījumi padarīs pašvaldības darbu caurspīdīgāku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Juridiskā departamenta Iekšējās inspekcijas nodaļas juriste Marina Dimitrijeva paziņoja portālam Gorod.lv, ka 28.februārī notikušās sēdes laikā pašvaldības nolikumā pieņemtie grozījumi vērsti uz to, lai padarītu pašvaldības darbu caurspīdīgāku un saprotamāku.

Deputātu apstiprinātie grozījumi pašvaldības darbā tika pieņemti sakarā ar grozījumiem Likumā "Par pašvaldībām". Tomēr, pēc juristes vārdiem, lai jaunie noteikumi reāli darbotos, jāsaņem metodiskie norādījumi par to izpildi.

Grozījumi noteic, ka Domes lēmumu pieņemšana vairs nenotiks slepenas balsošanas rezultātā. Tas nozīmē, ka, piemēram, ieceļot pilsētas Domes priekšsēdētāju un tā vietniekus, notiks balsošana ar vēlēšanu zīmēm un balsošanas rezultāti būs publiski pieejami.

Saskaņā ar pieņemtajiem grozījumiem, izpilddirektora vietnieki tiks iecelti ar Domes lēmumu, t.i, ar deputātu vairākuma piekrišanu.

Grozījumi noteic, ka turpmāk Domes sēdes tiks ierakstītas audioformātā, kurš tiks ievietots pašvaldības domes mājaslapā internetā. Šī prasība stāsies spēkā 2014.gada 1.jūlijā.

Saskaņā ar grozījumiem, Domes komitejas priekšsēdētāja vietnieks (Daugavpils pilsētas domē ir 3 komitejas – Finanšu, Izglītības un kultūras jautājumu, Sociālo lietu komiteja) nevarēs vadīt pašvaldības iestādi vai struktūru, kuras darbu kontrolē attiecīgā komiteja. Šobrīd minētā prasība attiecas uz komitejas priekšsēdētāju, jo Daugavpils pilsētas domē nav komiteju priekšsēdētaju vietnieku. 


Написать комментарий