No tirdzniecības centra Ocean Plaza aizvestā haizivs nomira

foto: gazetavv.com
foto: gazetavv.com

Akvārijā "Ozeaneum", kurš atrodas Vācijas pilsētā Stralsund nomira tīģerhaizivs, nesen tā bija pārvesta no Kijevas tirdzniecības centra Ocean Plaza, ziņo portāls www.profi-forex.org

Pēc transportēšanas veterinārārsti atzina, ka Lielā Džona ( tā sauca haizivi Ocean Plaza apmeklētāji) veselības stāvoklis ir labs. Taču pēc pārbraukšanas haizivs atteicās no ēdiena un veselības stāvoklis strauji pasliktinājās, veterinārārsti bija bezspēcīgi.

Ekspertīze parādīja, ka nāves cēlonis bija zarnu infekcija.

Atgādinām, ka Kijevas tirdzniecības centrā haizivs cieta no sāpēm, jo ilgu laiku Džonam bija sasists deguns un neviens tam nepievērsa uzmanību. Pēc tā, kad tirdzniecības centra apmeklētāji sarīkoja protesta akciju, haizivi pārveda uz Vāciju.

Vācijā Lielajam Džonam deva jaunu vārdu – Valentīns. Haizivs dzīvoja baseinā, kura tilpums ir trīs miljoni litru. Baseinā Valentīns dzīvoja kopā ar draudzeni – Nikki.

Atgādinām, ka protesta akcijas rīkoja dzīvnieku aizsardzības organizācijas pārstāvji. Protestētāji uzskatīja, ka Kijevas tirdzniecības centrā baseins haizivij ir pārāk mazs, tieši tāpēc Džonam bija sasists deguns, un protestētāji tādā veidā panāca savu, ka haizivi pārveda uz Vāciju, kur bija piedāvāti daudz labāki apstākļi.

Tīģerhaizivs ir izplatītāka haizivju suga, viņā dzīvo gan okeānā, gan piekrastēs.

Šo sugu atklāja salīdzinājumā nesen, pirmo reizi to aprakstīja Lesurjēns un Perons 1822.gadā, haizivs sugu nosauca Squalus cuvier. Haizivij ir divas muguras spuras, mirkšķināšanas membrāna, piecas žaunu spraugas un anālā spura.

Tīģerhaizivi pārsvarā var sastapt subtropu un tropu joslā. Pārsvarā tā ir klejotāja, un aukstajos mēnešos migrē tuvāk ekvatoram. Netālu no Havaju salām haizivs var novērot 6-12 metru dziļumā, bet dažreiz tās var redzēt pavisam seklos ūdeņos, līdz 3 metriem. Haizivs peld seklos ūdeņos, tāpēc tas neizslēdz varbūtību, ka tā var sastapties ar cilvēku. Tropu joslas ūdeņos tīģerhaizivi uzskata par vienu no bīstamākajām haizivīm.


Написать комментарий