Daugavpils kaķu mīļotāji šodien svin Vispasaules kaķu dienu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kādam patīk suņi, kādam – papagaiļi vai jūras cūciņas, bet daudzi no mums par mājdzīvnieku izvēlas kaķi.

Šodien – kalendārā pavasara pirmajā dienā – visi kaķu mīļotāji lieku reizi var palutināt savus mājdzīvniekus, jo 1.martā tiek svinēta Vispasaules kaķu diena.

Kaķis no senseniem laikiem tiek uzskatīts par mājas pavarda simbolu, kas tomēr netraucē šim mājdzīvniekam būt visai neatkarīgam. Turklāt leģenda vēsta, ka kaķim esot deviņas dzīvības. Diemžēl ne visiem kaķu dzimtas pārstāvjiem paveicies atrast labus un mīlošus saimniekus.

Daugavpils dzīvnieku patversmes vadītāja Žanete Sosnāre pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šobrīd patversmē atrodas 22 pieaugušie kaķi un 5 kaķēni.

Pēc viņas vārdiem, pilsētnieki laiku pa laikam ierodas patversmē, lai izvēlētos kādu mājdzīvnieku, tomēr tas nenotiek pārāk bieži. Tāpēc, ja jums ir vēlme kļūt par kaķa saimnieku, droši varat griezties pilsētas Dzīvnieku patversmē un izvēlēties jau sterilizētu mājdzīvnieku.

Jāmin, ka pērn jaunu dzīvesvietu atrada 46 kaķi, kuri pirms tam dzīvoja patversmē, vairāk nekā 200 klaiņojošie kaķi tika sterilizēti par pašvaldības iedalītajiem līdzekļiem.

Jāatzīmē, ka pastāv zooloģijas virziens, kurš pēta kaķus – felinoloģija. Pētījumu rezultāti liecina, ka kaķi ir gudri dzīvnieki, un atšķirībā no suņiem nepilda cilvēku pavēles, jo uzskata tās par muļķīgām kaprīzēm. Pierādīts, ka kaķu murrāšana palīdz cilvēkam atslābināties un mazina saspringumu.


Написать комментарий