Gatavošanās angļu valodas eksāmena kārtošanai rit savu gaitu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, šogad pirmo reizi angļu valodas eksāmens tika pārcelts no maija uz martu. Pieņemot šādu lēmumu, Izglītības un zinātnes ministrijas mērķis bija mazināt 12. klašu skolēnu slodzi, kuri parasti kārto visus eksāmenus pavasara beigās un vasaras sākumā. 

Ar jautājumu par to, kā notiek gatavošanās eksāmenam, portāls Gorod.lv vērsās pie J.Raiņa Daugavpils 6. vidusskolas direktores vietnieces mācību daļā Tēraudas kundzes.

Telefonsarunā mums pastāstīja, ka skolēni tika savlaicīgi brīdināti par gaidāmo eksāmenu, tāpēc gatavošanās angļu valodas eksāmena kārtošanai rit savu gaitu – skolotāji dara visu iespējamo, lai vairāku gadu laikā apgūtais materiāls tiktu atkārtots. Skolēni apmeklē bezmaksas papildu nodarbības angļu valodā un nepieciešamības gadījumā konsultējas ar pedagogiem.

Atbildot uz jautājumu, vai izmaiņas eksāmenu laikā nav ietekmējušas apgūstamā materiāla kvalitāti un tēmu daudzumu, Tēraudas kundze atzīmēja, ka par to varēs spriest pēc eksāmena rezultātu saņemšanas, turklāt gatavošanās laika nekad nav par daudz, piebilda direktores vietniece.


Написать комментарий