Deputāts P.Dzalbe uzskata, ka Zobārstniecības poliklīnika, ja tā nes peļņu, būtu nododama privātajās rokās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka Daugavpils pilsētas domes deputāts Pēteris Dzalbe pēdējā laikā darbojas vēl aktīvāk, aizstāvot iedzīvotāju intereses, tostarp iestājoties pret atkritumu šķirošanas līnijas būvniecību un jaunā pārvada būvniecību, portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot deputāta viedokli par vēl vienu svarīgu jautājumu – Daugavpils zobārstniecības poliklīnikas nodošanu privātajās rokās.

Kā zināms, Valsts kontrole rekomendējusi pašvaldībai izvērtēt jautājumu par nepieciešamību turēt dažu uzņēmumu kapitāldaļas, tostarp SIA "Daugavpils zobārstniecības poliklīnika" kapitāldaļas. Tādējādi valsts kontrole liek saprast, ka pašvaldībai jāizvērtē iespēja nodot iestādi privātajās rokās.

Neskatoties uz to, ka situācijā ar atkritumu šķirošanas līnijas būvniecību P.Dzalbe apšaubīja ierosinājumu piesaistīt būvniecībā privātinvestorus, runājot par Zobārstniecības poliklīniku, deputāts uzskata, ka tas būtu pieļaujams un dažos gadījumos pat nepieciešams.

Deputāts paskaidroja, ka, viņaprāt, pašvaldības pārziņā jāpaliek bērniem sniegtajiem zobārstu pakalpojumiem, savukārt pieaugušajiem sniegti pakalpojumi neesot pirmās nepieciešamības palīdzība, tāpēc tie būtu nododami privātajās rokās. Savu veidokli P.Dzalbe pamatoja, norādot, ka, ja Zobārstniecības poliklīnika darbojas ar mērķi iegūt maksimālo peļņu, nav pieļaujams, ka tā ir pašvaldības struktūra un kapitāldaļas vajadzētu atsavināt.

"Pašvaldībā nevar darboties dubultstandarti. Pašvaldības uzņēmumiem jāstrādā bez peļņas, pieļaujama tikai pašatmaksāšanās", - atzīmēja P.Dzalbe. Tāpat deputāts norādīja, ka nesaskata pretrunas viedoklī, ka Zobārstniecības poliklīniku var nodot privātajās rokās, bet atkritumu šķirošanu – nevar.

Jāatzīmē, ka, atbildot uz portāla jautājumiem, P.Dzalbe neminēja, ka pašvaldības uzņēmumi, kuri sniedz dažāda veida pakalpojumus iedzīvotājiem, iegūto peļņu varētu izmantot modernizācijai, lai uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību.


Написать комментарий