Daugavpils novada dome risina jauniešu nodarbinātības vasaras laikā jautājumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 4.martā, Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē domes izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka šonedēļ speciālisti risinājuši novada jauniešu nodarbinātības vasaras laikā jautājumu.

Tika sastādīti zemnieku saraksti, kuri vēlētos nodrošināt jauniešus ar darbu, pārsvarā tas ir zemnieku saimniecības un tūrisma objekti, kuri nepieciešamības gadījumā vērsīsies pagastu pārvaldēs. Tomēr pirms jauniešu nodarbinātības programmas īstenošanas vēl jāizstrādā noteikumi un jāapspriež vairākas nianses. Neskatoties uz to, tuvākajā laikā tiek plānots griezties skolās un sastādīt skolēnu sarakstu, kuri vēlas strādāt vasaras laikā.

Pēc V.Kezikas vārdiem, nodarbinātības jautājumu sarežģī tas, ka novada domei jānodrošina ar darbu arī tie jaunieši, kuri dzīvo novadā, bet mācās pilsētas skolās. Nodarbinātības sistēma novadā atšķiras no sistēmas pilsētā, jo zemnieku saimniecības var nodrošināt ar darbu vienu-divus jauniešus, bet ne visu grupu, jo apstākļi un atbildība esot citādi.

Pagaidām ir pāragri runāt par cilvēku skaitu, kuri varētu tikt nodrošināti ar darbu vasaras laikā, jo šim pasākumam novada domes budžetā iedalīti 10 tūkstoši latu, un, ņemot vērā šo summu un programmas pieprasījumu, tiks noteikts darba dienas un maiņas garums, darbu apjoms.

Izpilddirektore atzīmēja, ka programma esot ļoti pieprasīta, jo gandrīz katru dienu novada dome saņem telefona zvanus ar jautājumiem par to, kad un kur varētu pieteikties dalībai jauniešu nodarbinātības programmā.

Novada domes priekšsēdētāja piebilda, ka lielas cerības esot liktas uz novada uzņēmēju atsaucību, jo tādējādi varētu palīdzēt arī viņiem.


Написать комментарий