Degvielas tirgotāji nikni par nevienlīdzīgu konkurenci iepirkumu konkursos

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas degvielas tirgotāji ir satraukušies, ka valsts un pašvaldību degvielas iepirkumu konkursus arvien biežāk "pielāgo" lielo starptautisko kompāniju uzvarai, otrdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" pauda degvielas tirgotāju "Virši-A " valdes loceklis Andris Priedītis un "MC" valdes loceklis Modris Cīrulis.

Degvielas tirgotāji par šo tēmu ir sacēluši trauksmi, jo valsts un pašvaldību rīkotajos iepirkumu konkursu nolikumos paustas prasības, kas vietējiem nacionālajiem degvielas tirgotājiem rada nevienlīdzīgas konkurences apstākļus.


"Šobrīd bieži tiek iekļautas normas, kas prasa, lai būtu nodrošināta iespēja uzpildīties ārzemēs un būtu iespēja izmantot vienotu degvielas karti gan uzpildēm Latvijā, gan ārzemēs," par neizprotamajām prasībām teica Priedītis un piebilda - diez vai pašvaldību pārstāvjiem ārzemju braucienos dodas tik bieži.

Cīrulis pavēstīja, ka degvielas tirgotāji par šīm savām bažām vēstulē informējuši arī premjeru.

Turklāt, atsijājot daļu potenciālo pretendentu, pašvaldības ne vienmēr iegūst lētāko iespējamo piedāvājumu. Tas skaidrojams ar dalībnieku skaitu konkursā - ja palikuši viens vai divi pretendenti, tad viņi var atļauties piedāvāt augstāku cenu, nekā tad, ja "mēs būtu seši vai septiņi uz šo vienu piedāvājumu", atzina Priedītis.


Написать комментарий