Daugavpils novada domes vadība neiebilstu pret šķirošanas līnijas būvniecību Demenē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, februāra pēdējā dienā Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja pieņēma lēmumu izbeigt atkritumu šķirošanas līnijas būvniecības Ruģeļos projekta realizāciju.

Savukārt Daugavpils novada domes vadība neiebilstu pret šķirošanas līnijas būvniecību poligona teritorijā Demenē, pirmdien, 4.martā, notikušajā preses konferencē paziņoja novada domes izpilddirektore Vanda Kezika.

Nav noslēpums, ka poligons atrodas uz zemesgabala, kas pieder 9 Latgales pašvaldībām. Pēc Kezikas kundzes vārdiem, ja būvniecības projekts tiks realizēts, tā īstenošana notiks Daugavpils novada domes teritorijā.

„Patlaban sadzīves atkritumu šķirošanas jautājums tiek plaši apspriests ne tikai mūsu pilsētā un novadā, bet arī visā valstī, un tuvākajā laikā valdība to izskatīts galīgajā lasījumā.

Aizvadītajā piektdienā šo jautājumu apspriedām arī mēs ar kolēģiem. Neapšaubāmi, šāda veida šķirošanas līnijas, tāpat kā atkritumu pārstrādes rūpnīcas, ir nepieciešamas, tomēr tās jāsaista ar poligoniem, kas ievērojami sadārdzina pakalpojumus, kuri tiek sniegti iedzīvotājiem”, - atzīmēja izpilddirektore.

Pagaidām konkrēta saruna ar pagasta pārstāvjiem un citām pašvaldībām par atkritumu šķirošanas līnijas iespējamo būvniecību Demenē nav notikusi.

Jāatgādina, ka Demenes poligons ir otrais lielākais Latvijā un tā rekultivācija tika pabeigta 2011.gada vasarā. Projekta kopējās izmaksas bija teju 1 700 000 latu, 85% no kuriem finansēja ES fondi.

1986.gadā darbu uzsākušajā izgāztuvē atkritumi tika izvesti līdz tās slēgšanai 2008.gadā. 22 gadu laikā tajā tika izvests miljons kubikmetru atkritumu, tostarp 10 000 m3 bīstamo atkritumu, sakarā ar ko poligonam tika piešķirts trešais bīstamības līmenis.
 


Написать комментарий