Daugavpilī darbojas restorāni, kuriem rūp to reputācija un klienti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā vērsās mūsu lasītāja, lai pastāstītu par ķīniešu restorāna apmeklējumu Daugavpilī.

„1.martā ar draudzenēm devāmies uz Ķīniešu restorānu, kur iepriekš bijām pasūtījušas galdiņu, lai nosvinētu manu dzimšanas dienu. Mūs sagaidīja ļoti jauka (tā man šķita) oficiante, kura apkalpoja mūs ātri un laipni. Nolēmu pasūtīt  pudeli laba vīna par godu svētkiem, un oficiante ieteica Tunisijā ražoto vīnu, kas maksāja Ls 11,25.

Mums ātri atnesa jau atkorķētu vīna pudeli un salija vīnu glāzēs. Taču, apskatot pudeles etiķeti, uzzināju, ka tas ir baltkrievu vīns „Staraja keļja”. Pasaucu oficianti, kura  paskaidroja, ka piegādātājs dažreiz Tunisijā ražotā vīna vietā atved šo vīnu, tomēr es biju sašutusi, ka nebija iepriekš par to brīdināta. Mūsu oficiantes paskaidrojumi bija nepārliecinoši, viņa sāka kliegt: „Ko jūs gribat, lai es pārdotu jums vīnu par iepirkuma cenu Ls 4,80?”. Atbildējām, ka tas nebūtu slikti. Mūsu oficiante teica „lieliski” un aizgāja, vēlāk nosūtot pie mums savu kolēģi.

Saņemot rēķinu, konstatēju, ka tajā norādīta sākotnējā vīna cena – Ls 11,25. Pajautāju par atlaidi, no mana rēķina atskaitīja vienu latu. Viņiem paveicās, ka man negribējās sarīkot traci savā dzimšanas dienā, tomēr nepatīkama sajūta palika. Nav runas par naudu, bet nepatīkami, ka šādā veidā tikām apmānīti. Tādēļ iesaku pārbaudīt to, ko jums atnes”.

Ķīniešu restorāna administratore Ludmila, uzzinot par notikušo, izteica vēlmi atvainoties klientes priekšā, apsolot, ka sakarā ar oficianti notiks iekšējā izmeklēšana un viņa tiks sodīta par nepieļaujamu rīcību, viņa strādā jau pusotru gadu.

Lai kliedētu nepatīkamu priekšstatu par restorānu, administratore gatava personīgi atvainoties klientei, kā arī piedāvāt viņai pusdienas vai vakariņas uz iestādes rēķina.

Patīkami, ka mūsu pilsētā vēl ir sabiedriskās ēdināšanas iestādes, kurām rūp viņu reputācija un klienti, un kuri neuzskata teicienu „klientam vienmēr ir taisnība” par novecojušo.


Написать комментарий