“Livland” izbūvē ziemas siltumnīcu kompleksu Latgalē

foto: ondulat.lv
foto: ondulat.lv

Būvkompānija „Livland Būve” ekspluatācijā nodevusi ziemas siltumnīcu kompleksu „Mežvidi” Mežvidu pagastā, Kārsavas novadā.

Latgales reģionā šis ir pirmais ziemas siltumnīcu komplekss, kur, izmantojot no pašmāju atjaunojamā energoresursa (koksnes) iegūto siltumenerģiju, pašreiz jau tiek audzēti pirmie ķekaru tomāti Latvijā.

Būvkompānijas „Livland Būve” izpilddirektore Inga Vitone: „Šī projekta realizācija mums bija izaicinājums, tādēļ jo īpaši esam gandarīti par paveikto. Projekts ir nozīmīgs Latgales reģiona attīstībai un sniedz iespēju ražot kvalitatīvu produktu vismodernākajos apstākļos, kas viennozīmīgi sniegs ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā un nozares konkurētspējas palielināšanā. „Livland Būve” kā vienu no mērķiem izvirzījis energoefektīvu ēku būvniecību, esam atbildīgs uzņēmums, kam rūp vide un šādi projekti sniedz rezultātu ilgtermiņā – taupot resursus. Katrs būvniecības projekts ir nozīmīga investīcija nākotnē, ne tikai attīstībā, bet arī vides saglabāšanā.”

„Livland Būve” veica siltumnīcu kompleksa pieslēguma izbūvi elektrotīklam, siltumtrases un citu nepieciešamo komunikāciju izbūvi, biroja telpu izbūvi kompleksa iekšpusē, apdares un labiekārtošanas darbus, kā arī siltumnīcu kompleksam pieguļošā laukuma izbūvi un labiekārtošanas darbus. Paralēli Ziemas siltumnīcu kompleksa izbūvei, SIA „Livland Būve” blakus realizē Biomasas koģenerācijas elektrostacijas būvniecību, kas ar siltumenerģiju nodrošinās visu siltumnīcu kompleksu. Koģenerācijas staciju plānots nodot ekspluatācijā 2013. gada rudenī.

„Latgales Dārzeņu Loģistika” valdes loceklis Edgars Romanovskis: „Jaunizveidotais siltumnīcu komplekss „Mežvidi” ir uzskatāms Latvijas enerģētikas, lauksaimniecības un meža nozaru veiksmīgas mijiedarbības piemērs, kas pierāda, ka atjaunojamo energoresursu izmantošana apvienojumā ar inovatīvām enerģētikas un lauksaimniecības tehnoloģijām var veicināt vietējo ražotāju konkurētspēju un ilgtermiņā sekmēt reģiona un valsts ekonomisko izaugsmi.”

Jaunizveidotā siltumnīcu kompleksa kopējā platība ir 5360 kvadrātmetri, no kuriem 5000 kvadrātmetrus aizņem audzēšanas platība. Nākotnē plānots siltumnīcu kompleksa platību palielināt līdz 2 hektāriem. Domājot par dabas resursu taupīgu izmantošanu, siltumnīcu kompleksā ir uzstādīta lietus ūdens savākšanas sistēma un uzstādīta moderna apgaismošanas sistēma, kas ar mazāku elektroenerģijas patēriņu nodrošina augus ar nepieciešamo papildus gaismas daudzumu. Prognozējams, ka pirmā „Mežvidu” tomātu raža veikalos nonāks jau marta vidū.

Par „Livland Būve”

„Livland Būve” ir „Livland Grupas” uzņēmums ar 17 gadu darbības pieredzi Latvijas tirgū. „Livland Būve” kvalitatīvi spēj izpildīt jebkāda apjoma un sarežģītības pakāpes būvniecības, renovācijas un rekonstrukcijas darbus, sākot no klienta ieceres līdz jaunceltnes pilnīgai nodošanai ekspluatācijā, ieskaitot komunikāciju izbūvi, teritorijas labiekārtošanu un, atbilstoši klienta vēlmēm – arī telpu interjera izveidi. 

Uzņēmuma pamatdarbība balstīta uz „vienas pieturas aģentūras principa”, piedāvājot plašu klāstu un kompleksu risinājumu ar būvniecību saistītu lietu sakārtošanā. SIA „Livland Būve” ir viena no nedaudzajām kompānijām, kas piedāvā komplekso pakalpojumu paketi kā vienotu jautājumu risinājumu.


 


Написать комментарий