Ambramovičs neiekļuva Forbes reitinga pirmajā simtniekā

foto: cluber.com.ua
foto: cluber.com.ua

Visbagātākais cilvēks pasaulē ir atzīts Meksikas mediju magnāts Karloss Slims. Viņa kopējie ienākumi novērtēti ar 73 miljardiem ASV dolāru, ziņo portāls postsovet.ru.

Uzņēmējs Romāns Abramovičs no 68. vietas ir nolaidies uz 107.vietu. Viņa kopējie ienākumi sastāda 10,2 miljardus dolāru.
Manāmi kritušies šajā reitingā ir arī citi Krievijas uzņēmēji. AAS „Severstaļ” ģenerāldirektors Aleksejs Mordašovs no 45.vietas nolaidies uz 73.vietu. Viņa bagātību kopsumma ir 12,8 miljardi. Oļegs Deripaska „Rusala” akcionārs ieņem 131.vietu. Viņa kopējie ienākumi ir 8,5 miljardi dolāru.

Bagātākais Krievijas uzņēmējs gan 2012.gadā, gan šoreiz ir Ališers Usmanovs (17,6 miljardi ASV dolāru). Šoreiz reitingā viņš zaudēja 6 pozīcijas un ieņem 34.vietu.

Otrs bagātākais Krievijas uzņēmējs «Alfa Group» priekšsēdētājs Mihails Fridmans – 16,5 miljardi ASV dolāru.  Kompānijas "Novatek" līdzīpašnieks Leonīds Mihelsons ir trešajā vietā viņa kopējie ienākumi ir 15,4 miljardi ASV dolāru.

Krievijas miljardieru desmitniekā iekļaujas arī "Renova" īpašnieks Viktors Vekselbergs (15,1 miljardi ASV dolāru), kompānijas „Evrohim” valdes direktors Andrejs Meļničenko (14,4 miljardi ASV dolāru), kompānijas "Novatek" līdzīpašnieks Genādijs Timčenko (14,1 miljards ASV dolāru).  Desmitniekā ir arī ierindojies Novoļipeckas metalurģijas kombināta padomes priekšsēdētājs Vladimirs Ļisins, kura kapitāls sasniedzis 17,2 miljardus ASV dolāru, naftas kompānijas "Lukoil" vadītājs Vagits Alekperovs, privātās investīciju kompānijas "Interros" prezidents Vladimirs Potaņins un "Oneksim" grupas īpašnieks Mihails Prohorovs.

Bagātākais cilvēks pasaulē atkal kļuva Meksikas uzņēmējs Karloss Slims. Viņa kapitāls sastāda 73 miljardus ASV dolāru. Otrajā vietā Microsoft dibinātājs Bils Geitss un trešajā vietā  finansists Vorens Bafets.


Написать комментарий